Sel Sebebiyle Ayancık'ta Görevli Komandoların Bir Bölümü İlçeden Ayrıldı

Geçtiğimiz günlerde, sel felaketinin yaşanmış olduğu Sinop'un Ayancık ilçesinde görevli olan komandoların bir kısmı ant içip görev yaptıkları yerden ayrıldılar.

06.09.2021-18:40 - (Son Güncelleme: 06.09.2021-18:57) Sel Sebebiyle Ayancık'ta Görevli Komandoların Bir Bölümü İlçeden Ayrıldı

11 Ağustos tarihinde, Ayancık'taki selin sonrasında bölgeye sevki yapılan komandolar, ev ve iş yerlerini temizlediler. Bunun yanında eşyaların taşınmasında da pek çok görev gerçekleştirdiler.

11 AĞUSTOS TARİHİ AYANCIK İÇİN KARA BİR GÜN

Görevlerini bitiren komandolardan bir kısmı Ayancık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesindeki tören esnasında yemin ettiler. Kaymakam İsmail Pendik ise gerçekleştirdiği konuşmasında, 11 Ağustos tarihinin Ayancık için kara bir gün olduğunu ifade etti.

ASKERLERİ GÖREV YERLERİNE UĞURLADILAR

Kaymakam, yaşanılan talihsizliklere rağmen, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kahraman komandolarının imdatlarına yetiştiğini söyledi. Pendik konuşmasında, ‘Allah hepinizden razı olsun. Sizlerin en büyük silahı elinizdeki silah ve elinizdeki tuttuğunuz tüfekler değildir, sizlerin en büyük silahı kalbinizdeki Allah'a olan imanınız ve vatan sevgisidir. Bu iman ve vatan sevgisi gün gelir eline silah aldırır dağlarda çatışmaya sokar, gün gelir karda kışta kıyamette vazife yaptırır. İşte Ayancık'ta olduğu gibi gün gelir eline kazma kürek aldırarak çamur temizlettirir. Bunların hepsinin kaynağı kalbinizdeki iman ve vatan sevgisidir.’şeklinde konuştu. Gerçekleştirdiği konuşmanın sonrasında askerlere Türk bayrağı hediye ederek görev yerlerine gönderdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal