Adıyaman'da Tarlada Çalışıp Tıp Kazandı

Adıyaman'da tütün tarlasında çalışıp sınava hazırlanan genç kız, tıp fakültesini kazandı.

03.09.2021-14:47 - (Son Güncelleme: 03.09.2021-16:48) Adıyaman'da Tarlada Çalışıp Tıp Kazandı

31 Ağustos 2021 tarihinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının (YKS) açıklanmasının sonrasında illerde birincileri de belirlenmiş oldu. 

Türkiye'de 107'nci olan ve Adıyaman'da da 1'inci olan Hatice Ünlü, İstanbul'da özel bir üniversite olan Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi bölümünü tam burslu olarak kazandı. 


BAŞARISININ SIRRI; DÜZENLİ ÇALIŞMAK VE DİSİPLİNLİ

Adıyaman'a bağlı Çelikhan ilçesinde yaşayan Hatice Ünlü isimli genç kız, tütün tarlasında çalışırken hazırlandığı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nda kazandığı derece ile tıp fakültesine yerleşmeye hak kazandı. Ailesinin 3'üncü çocuğu olan Hatice Ünlü, başarısının sırrını düzenli ve disiplinli çalışmak diye ifade etti.

Günde yaklaşık olarak 5 saat ders çalıştığını ifade eden Ünlü, ''Derslerime, mantığını anlayarak çalıştım, hocalarım ve ailem bana destek oldular. Anneme de yardım ediyordum. Tarlamızda tütün ekiyoruz, sınav öncesinde tarlada da çalışıyordum ve eve gelince ilk işim ders çalışmak oluyordu. Günde yaklaşık 5 saat kadar ders çalışıyordum.'' şeklinde konuştu.

KENDİSİNE AİT TELEFONU DA SOSYAL MEDYA HESABI DA YOK

Hatice Ünlü, babasının öğretmen olduğunu ancak çiftçilik yaptıklarını ifade etti ve ''YKS 2021’de Adıyaman 1’incisi, Türkiye 107.’si oldum. Annem ev hanımı, babam öğretmen. Aynı zamanda tütün işleriyle uğraşıyoruz, çiftçilik yapıyoruz. Ben çalışırken tütün işlerine gidiyorduk. Vakit buldukça ders çalışmaya çalışıyordum. Sınava hazırlanırken kendime ait telefonum, sosyal medya hesaplarım yoktu. Telefonla boş yere uğraşmadım. Sosyal medya ile uğraşmadım. Yani evimde çalışmaya çalıştım. Tüm konuların mantığını anlamaya çalıştım. Anlamadığım yerleri öğretmenlerime sordum. Takıldığım sorularda üstüne uzun uzun düşündüm.'' dedi.


DERSHANAYE DE GİTMEDİ ÖZEL DERSTE ALMADI

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi Şeyho Şişman Anadolu Lisesi’nden mezun olan Hatice Ünlü'nün babası başarılarının temelini kızının gayretleri olduğunu ifade ederek şunları söyledi: ''Kızımı dershaneye göndermedim, evde çalıştı, özel ders de almadı. Disiplinli ve düzenli olarak ders çalıştı.Tarlada tütünle uğraştığımız için gelip bize yardım da ediyordu. Kızımla gurur duyuyorum. Herkese bol bol kitap okumayı ve disiplinli ders çalışmayı öneriyorum.''

Kendisine ait akıllı bir telefonu ve sosyal medya hesabı olmayan Hatice Ünlü, ''Benim sosyal medya hesabım yok, telefon kullanmıyorum. Bol bol ders çalışıp kitap okuyorum. Buradan arkadaşlarıma ise sosyal medyada zaman harcayacaklarına bol bol kitap okumalarını ve ders çalışmalarını öneririm.'' ifadelerine yer verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar ise Hatice Ünlü'nün tüm ilçe için gurur kaynağı ve tüm gençlere örnek olduğunu ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal