YKS Tercih Sonuçları Açıklandı!

YKS tercih sonuçları açıklandı. Sonuçlar, ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" internet sitesinden sorgulanabilecek.

31.08.2021-09:02 - (Son Güncelleme: 31.08.2021-18:19) YKS Tercih Sonuçları Açıklandı!

5-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında tercihlerin yapıldığı, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklandığını ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, duyurdu. Adaylar sonuçları, ÖSYM'nin ''sonuc.osym.gov.tr'' internet sitesinden sorgulayabilecek.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile  5-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında tercihleri alınan 2021-YKS'de yerleştirme sonuçlarının açıklandığını, sonuçların ''sonuc.osym.gov.tr''  adresinden ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından öğrenilebileceğini duyurdu.

YÖK Başkanı Erol Özvar da öğrencilere hayırlı olmasını dilerken ''Ülkemizin yarınları olan değerli gençlerimiz, üniversite hayatına attığınız bu ilk adımda sizleri yürekten tebrik ediyor, üniversite hayatınızda başarılar diliyorum. Tercihlerine yerleşemeyen gençlerimiz de eminim ki isteklerine azim ve gayretleriyle mutlaka ulaşacaklardır.'' değerlendirmesinde bulundu.


ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN? 

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 6-10 Eylül 2021'de, elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021'de yapılabilecek.

Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor.

Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar.

İKİNCİ EK YERLEŞTİRME

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2021-YKS işlemlerine mahsus olmak üzere, merkezi ve ek yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlar için "ikinci ek yerleştirme" yapılacağını duyurdu. 

Bu ek yerleştirme imkanından Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı asgari 140, Alan Yeterlilik Testleri/Yabancı Dil Testi (AYT/YTD) puanı asgari 170 olan adaylar da faydalanabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal