45 Bin İngiliz Vatandaşı Türkiye'nin Kırmızı Listeden Çıkması İçin İmza Topladı!

Türkiye’ye tatil yapmak için gelmek isteyen 45 bin kadar İngiltere vatandaşı aralarında imza topladı.

03.09.2021-14:20 - (Son Güncelleme: 03.09.2021-15:29) 45 Bin İngiliz Vatandaşı Türkiye'nin Kırmızı Listeden Çıkması İçin İmza Topladı!

İngiltere, koronavirüs sebebiyle seyahat yasağı getirilen ülkeler arasına Türkiye’yi de dahil etmişti. Türkiye’nin güvenli ülkeler arasına alınması için imza toplayanların sayısı 100 bine ulaştığı zaman talep parlamentoda görüşülebilecek.

İngiliz Times Gazetesi, Türkiye’de tatil yapmak istedikleri için imza toplayarak harekete geçen İngilizleri konu alan bir haber yaptı. Gazetede ‘İngiltere'den daha düşük vaka oranına sahip olmasına rağmen, Türkiye, 'yüksek riskli' olarak işaretlendiği Mayıs ayının başından bu yana İngiltere'nin seyahat kırmızı listesinde’ şeklinde bir ifade yer aldı.

Tatil yapmak isteyen İngiliz vatandaşlarının öfkeli olduğunu belirten haberde, 2 Eylül başlangıcıyla 45 bini aşan İngiliz tatilcinin Türkiye'nin seyahat edilebilecek güvenli ülkeler listesinde olması için imza topladığı ve imza sayısı 100 bine ulaştığı takdirde talebin parlamentoda görüşülebileceği ifade edildi.

‘İngilizler kırmızı listedeki Türkiye'ye gidemezken ABD'li ve Rus turistler Türkiye'ye gidebildi’şeklinde bir ifade de kullanıldı.

Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği'ndeki yetkili kişilerin, ‘Kovid-19 ile ilgili bilimsel veriler, Türkiye'nin bir sonraki incelemede kırmızı listeden çıkarılacağı yönündeki beklentimizi destekliyor.’ Uyuruna bulunduğu da belirtildi.

Bunun yanında Dünya Sağlık Örgütü’nün açılamalarına ve tavsiyelerine uymanın doğru olacağı da vurgulanarak ‘DSÖ, ülkelerin virüsü kontrol altında tutmak için pozitif test oranının yüzde 5'in altında tutmaları gerektiğini belirtti. Bu nedenle oran ne kadar yüksekse, bir ülkenin kırmızı listede kalma olasılığı o kadar yüksek. 26 Ağustos'taki son seyahat güncellemesinde yüzde 5.1 olan Türkiye kırmızı, yüzde 13 olan İsviçre yeşil listede yer aldı. İngiltere ise yüzde 4'teydi.’ifadlerini kullandı.

İngiltere’nin seyahat edilebilecek güvenli ülkeler listesi ise 16 Eylül tarihinde güncellenecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal