ABD, Pfizer-BionTech Aşısının 3. Dozu İçin Yapılan Başvuruyu Değerlendiriyor

Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyici Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Pfizer-BionTech'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının üçüncü dozunun 16 yaşından büyüklere takviye doz olarak uygulanması için yapılan başvuruyu değerlendirmeye aldı.

06.09.2021-18:27 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-12:09) ABD, Pfizer-BionTech Aşısının 3. Dozu İçin Yapılan Başvuruyu Değerlendiriyor

EMA tarafında yapılan açıklamada, ikinci doz aşıdan 6 ay sonra takviye olarak kullanılacak üçüncü dozun uygulanması için başvuru yapıldığını, bunun değerlendirmesinin başladığı duyuruldu. 

Takviye dozların aşılı kişilere korumanın azaldığı durumlarda korumayı yeniden sağlayabilmek için verildiği hatırlattı. Açıklamasını aşı üreticisinin sağladığı verilerle hızlandırılmış değerlendirme yapılacağı, değerlendirmede ikinciden 6 ay sonra takviye olarak üçüncü doz verilen 300 yetişkinin katıldığı bir klinik çalışmanın da kullanılacağı şeklinde sürdürdü. 

SONUÇ BİRKAÇ GÜN İÇİNDE DUYURULACAK

EMA,tarafından yapılacak olan değerlendirme sonucunun gelecek birkaç hafta içinde duyurulabileceğini açıkladı. EMA'nın ayrıca bağışıklık sistemi çok zayıf kişilere üçüncü dozun verilmesi konusundaki verileri de incelediği de belirtildi.

2020'DE ONAY ALMIŞTI

Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen ve "Comirnaty" adı verilen Kovid-19 aşısı, AB'den 2020 sonunda onay almıştı. Aşı, AB ülkelerinde 12 yaşından büyük kişilere uygulanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal