Sedef Kabaş davasında flaş gelişme: Cumhurbaşkanına hakaretten 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ve iki bakana karşı ‘kamu görevlisine görevden görevinden dolayı hakaret’ suçlarından hakkında 12 yıl 10 aya kadar hapsi istenen gazeteci Sedef Kabaş’ın ilk duruşmasında tahliyesine karar verildi.

11.03.2022-14:42 - (Son Güncelleme: 11.03.2022-14:42)

Cumhurbaşkanı'nın yanı sıra bakanlar Süleyman Soylu ve Adil Karaismailoğlu'na hakaretten suçlarından hakkında 12 yıl 10 aya kadar hapsi istenen Sedef Kabaş, duruşmada ilk kez savunma yaptı. 

İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında ilk savunmasını yapan Kabaş, tahliyesini ve beraatini talep etti. Mahkeme, Cumhurbaşkanına hakaret eden Kabaş’a 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırarak tahliyesine karar verdi. İlk kez görülen duruşmasında savunması alınan Kabaş’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na yönelik ‘kamu görevlisine görevden görevinden dolayı hakaret’ suçundan ise beraatine karar verildi. 

sedef kabaş beraat etti

Bakanlara hakaretten beraat etti 

Mahkeme, Cumhurbaşkanı'nın yanı sıra bakanlar Süleyman Soylu ve Adil Karaismailoğlu'na hakaretten suçlarından hakkında 12 yıl 10 aya kadar hapsi istenen Sedef Kabaş’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na yönelik ‘kamu görevlisine görevden görevinden dolayı hakaret’ suçundan ise beraatini hükmetti. 

Malum atasözünü kendimce yumuşatarak örnek verdim

Mahkemede savunma yapan gazeteci Sedef Kabaş eğitimlerini yurt dışında aldığını ve mesleğini idame ettirmek için ülkesine döndüğünü belirterek şunları kaydetti: ‘Cumhurbaşkanına hakaret etmedim, etmem, edilmesini de onaylamam. İktidarı gerekirse en ağır şekilde eleştiririm. Takdir edersiniz ki bunlar ifade özgürlüğü kapsamındadır ve bir gazetecinin görevidir. Malum atasözünü kendimce yumuşatarak örnek verdim. Hakaret kastım olsa sözün orijinalini kullanırdım. Uğur Dündar da tereddütsüz müdahale ederdi. İzleyicilerden de bu yorumda ikaz, uyarı, eleştiri yapan olmadı. Hatta 6 gün boyunca RTÜK'ten de ses çıkmadı.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal