Erdoğan'dan Sedef Kabaş Açıklaması: 'Cumhurbaşkanlarına Hakaret Etmek Her Ülkede Suçtur'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sedef Kabaş tutuklanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, ‘Cumhurbaşkanlarına hakaret etmek her ülkede suçtur’ değerlendirmelerinde bulundu.

27.01.2022-12:33 - (Son Güncelleme: 27.01.2022-13:51)

NTV-Star TV ortak yayınında katılarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında kendisine atasözü üzerinden hakaret eden gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanmasına ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. 

HUKUK NEYİ GEREKTİRİYORSA GEREĞİ YAPILACAKTIR

Gazeteci Sedef Kabaş’ın tutuklanması konusunda canlı yayında yorum yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Hukuk neyi gerektiriyorsa, sonucu ne olursa olsun burada gereği yapılacaktır. Siyasette elbette eleştiri olur. Ancak bu temiz bir dille olmalıdır’ ifadelerine yer verdi. 


CUMHURBAŞKANINA HAKARET HER ÜLKEDE SUÇTUR

Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine hakaret ettiği için tutuklanarak cezaevine gönderilen gazeteci Sedef Kabaş hakkında şu ifadeleri kullandı; ‘Buradaki hakaret makama yöneliktir. Cumhurbaşkanlığı makamının hedef alınması burada söz konusudur. Hukuk neyi gerektiriyorsa, sonucu ne olursa olsun burada gereği yapılacaktır. Siyasette elbette eleştiri olur. Ancak bu temiz bir dille olmalıdır. Cumhurbaşkanlarına hakaret etmek her ülkede suçtur. Bunun ifade özgürlüğüyle alakası yok. CHP'nin Cumhurbaşkanı'na hakaretin suç olmaktan çıkarılması yönündeki teklifi ise tam bir garabet. Bu milletin seçilmiş iradesine hakaret etme lüksünüz olamaz. Benim nezdimde millete hakarettir, edepsizliktir bu sözler. Kabul etseler de etmeseler de Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52 oy ile seçilmiş Cumhurbaşkanıdır. Bu suç cezasız kalmayacaktır. CHP'nin genel merkezine ahır yakıştırması yapanlara CHP iyi bakmaz. Biz onlar gibi hakarete değil, adalete başvuruyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız.’

AMACI PROVOKATÖRLÜK

Kendisine atasözü üzerinden hakarette bulunan gazeteci Sedef Kabaş'ın provokatörlük olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Şahsın amacının provokatörlük olduğu çok açık. Bunu, sağlık kontrolü için polis eşliğinde hastaneye götürülürken kelepçesiz ellerini arkadan ters kelepçe vurulmuş algısı yaparken de gördük’ diye konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal