FETÖ Raporunda Dikkat Çeken Sedef Kabaş Ayrıntısı

Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş’ın emniyetteki raporunda FETÖ ile temasının olduğu aktarıldı. Raporda örgüt mensubunun, Kabaş'ı maşa olarak kullanıldığı belirtildi.

26.01.2022-09:02 - (Son Güncelleme: 26.01.2022-09:02) FETÖ Raporunda Dikkat Çeken Sedef Kabaş Ayrıntısı

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş’ın Twitter hesabı hacklenince ‘JeansınBiri’ isimli FETÖ’cünün hesabını kurtardığı ortaya çıktı. Kabaş hakkında hazırlanan emniyet raporunda, FETÖ mensubuyla yazışmalarının olduğu ve bu yazışmaların da örgütün elinde olduğu kaydedildi. Gazetecinin hesabını kurtaran kişi ‘JeansınBiri’ kullanıcı adlı Ahmet Kemal Aydoğdu’nun FETÖ’nün mahrem imamı çıkmış ve tutuklanmıştı. 


Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın 2017 yılında hazırladığı FETÖ Silahlı Terör Örgütü Emniyet Mahrem Yapılanması raporunda, gazeteci Sedef Kabaş’ın terör örgütünden yardım aldığı da yer aldı.  

FETÖ'NÜN RENKLENDİRME TAKTİĞİ

Emniyetin hazırladığı rapora göre, terör örgütü FETÖ’ye karşı yapılan operasyonlar doğrultusunda örgüt, mensuplarını gizlemek amacıyla bir strateji geliştirdiği ortaya çıktı. Oluşumların içine sızma olarak geliştirilen bu stratejiye ‘renklendirme’ dendiği belirlendi. Örgütün taktiğine göre, FETÖ’cüler siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, dini cemaatlerin de içine sızıp kendilerini sanki o grubun içindeymiş gibi göstermeye çalıştıkları ifade edildi. 

ORTAK PROVOKASYON ÜRETMEK İÇİN

FETÖ’nün renklendirme stratejisi emniyet raporunda şu şekilde yer aldı; ‘17-25 Aralık ve 15 Temmuz Darbe Girişimi süreçlerinden sonra deşifre olan FETÖ/PDY silahlı Terör Örgütünün yasadışı faaliyetlerini sürdürebilmek adına geliştirdiği yöntemlerden bir diğerinin, 'renklendirme' olarak tanımladıkları 'diğer oluşumlar içine sızma' faaliyeti olduğu, incelenen verilerden anlaşılmıştır.


Yapılan operasyonlar ve adli soruşturmalar ile örgütün çözülmesi neticesinde; kamufle olarak kuvvet kazanmak, yeniden devlet kurumlarına sızmak ve ayrıca sosyal medyada provokasyonlar üreterek mevcut hükümete karşı halk ayaklanması vb. huzursuzluklar yaratmak için geliştirdikleri bu yöntemin; hem kamu kurumu, hem günlük yaşam hem de sosyal medya içerisinde denendiği, ele geçirilen dokümanlardan da anlaşılmaktadır.

Örgütün belgelerinden, kısmen de olsa başarılı olduğu tespit edilen bu yöntemin, daha önce FETÖ/PDY üzerinde yapılan soruşturmalarda gündeme geldiği bilinmektedir. Bu bağlamda; Devletin bekası, vatandaşların huzur ve sükûnunun devamı için bahsi geçen yeni yöntemle ilgili ayrıca tedbir almanın gerekliliği de değerlendirilmelidir.’

KABAŞ'I MAŞA YAPTILAR

Raporda, örgüte mensup kişiler hakkında yapılan tespitler şu şekilde ifade ediliyor; ‘Örgüte tezat görüşte olduğu bilinen medya mensupları ve gruplara yönelik olarak, mevcut hükümet aleyhine olacak şekilde; iletişim, twit atma ve provokasyonel faaliyetlerde bulundukları, yapılan bu faaliyetleri üstlerine raporladıkları tespit edilmiştir.

Örgütün 'renklenme' denilen yöntemi; kendilerini gizlemekten ziyade sosyal medyada ters algı oluşturmak ve karşıt görüşlü grupları maşa yaparak, mevcut yönetime karşı kışkırtmak için kullandığı gözlemlenmiştir. Sanal ortam üzerinden de olsa fitne amaçlı yapılan bu çalışmalarda; örgütün kendilerine mensup ya da mensup olmayan fark etmeksizin herkesi, örgüt lehine kullanmaya çalıştığı açıkça görülmektedir.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal