Sedef Kabaş’ın Tutukluluğuna Yönelik Yapılan İtiraz Reddedildi

Son dakika gelen bilgilere göre, gazeteci Sedef Kabaş’ın tutukluluğuna dair yapılan itiraz İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

26.01.2022-12:44 - (Son Güncelleme: 26.01.2022-14:35) Sedef Kabaş’ın Tutukluluğuna Yönelik Yapılan İtiraz Reddedildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sarf ettiği hakaretler sonrası gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Kabaş’ın tutuklu yargılanmasına ilişkin yapılan itiraz İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi’nce reddedildi.  


Son dakika gelen bilgilere göre, gazeteci Sedef Kabaş’ın tutukluluğuna dair yapılan itiraz ile ilgili karar verildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret eden Kabaş’ın tutukluluğuna dair yapılan itiraz reddedildi.

HUKUK YOLUYLA MÜCADELE EDECEĞİZ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a ve Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret eden gazeteci Sedef Kabaş’ın avukatı Uğur Poyraz, itirazın reddedilmesi sonrası açıklamalarda bulundu. Poyraz, ‘Müvekkilim Sedef Kabaş'ın tutukluluğuna yaptığım itirazı asliye ceza mahkemesi reddetti. Yargı üzerindeki ağır baskıya karşı hukuk yoluyla mücadele edeceğiz ve Sedef Kabaş'ı özgürlüğüne kavuşturacağız’ ifadelerine yer verdi.  

MAHKEMENİN GEREKÇESİ

Gazeteci Sedef Kabaş’ın tutukluluğuna dair yapılan itiraz İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. 22 Ocak’tan beri tutuklu olarak yargılanan Kabaş’ın tutukluluğuna dair yapılan itirazın ret yemesinin gerekçesinde, ‘tutuklama kararına yapılan itirazın yerinde olmadığı, suçun nitelikli haliyle alenen işlenmiş olduğuna dair kuvvetli şüphe oluştuğu ve şüphelinin benzer suçtan daha önceden hakkında yargılama yapıldığı da dikkate alınarak İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğinin kararında usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmadığı kanaatine varıldığı’ bildirildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal