Seçim öncesi emekliye bir müjde daha: Bayram ikramiyesine zam gelecek mi?

Milyonlarca emekli için maaş zammı sonrasında bu kez bayram ikramiyesi müjdesi geldi. Ek zamlı maaşların hesaplara yatırılmasından önce bayram ikramiyelerine zam yapılması bekleniyor. İşte detaylar…

02.02.2024-10:32 - (Son Güncelleme: 02.02.2024-17:26)

Emeklilerin tamamına yapılan yüzde 49,25 oranındaki zamla beraber en düşük emekli maaşı 10 bin lira olmuştu. Bununla beraber alınan yeni bilgilere göre ek zam sonrasında bayram ikramiyelerine de zam geleceği ifade edildi. AK Parti kulisleri zam için Mart ayı başlarını işaret etti.

Bayram ikramiyesine zam gelecek mi?

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre; 2024 yılı 'Emekliler Yılı' ilan edildikten sonra, emeklilerle ilgili atılacak ilk adımın bayram ikramiyeleriyle ilgili olacağı belirtiliyor.

Bayram İkramiyesi

Bayram ikramiyesinin miktarı konusunda farklı rakamlar tartışılıyordu. Hükûmet yetkilileri, yapılan değerlendirmeler sonucunda emeklilere bayramlarda ödenen 2 bin liralık ikramiyenin 5 bin liraya yükseltilmesini gündeme getirdi.

Edinilen bilgilere göre, bu konuda hem hükûmet içinde hem de AK Parti çatısı altında bir uzlaşma sağlanmış durumda. Ekonomi yönetimi ile de emekli ikramiyelerinin artırılması konusunda uzlaşmaya varıldığı da belirtiliyor.

TBMM’ye kanun getirilecek

Bayram ikramiyelerinin artırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) kanun çıkması gerekiyor. AK Parti kaynakları, mahallî seçimler nedeniyle şubat sonu veya martın ilk haftasından itibaren Meclis çalışmalarına ara verileceğini belirtti. Eğer bir artış olacaksa, bayram ikramiyeleriyle ilgili kanun teklifinin bu tarihten önce Meclis gündemine gelebileceği ifade edildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal