Sayılı Ülkede Bulunan Denizaltı Torpido Kovan Bölümü Türkiye'de Üretildi!

Sayılı ülkede olan denizaltı torpido kovan bölümünde önemli gelişme yaşandı. Geçen hafta teslimatı yapılan bölümün, ilk kez Türkiye'de üretildiği açıklandı.

23.09.2021-17:47 - (Son Güncelleme: 23.09.2021-18:19) Sayılı Ülkede Bulunan Denizaltı Torpido Kovan Bölümü Türkiye'de Üretildi!

Gelen son dakika haberlerine göre Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret Anonim Şirketi (STM) denizaltıların torpido kovan kısmını ilk kez Türkiye'de üreterek, Gölcük Tersane Komutanlığı'na teslim etti. 

DENİZALTI TORPİDO KOVAN BÖLÜMÜ İLK KEZ TÜRKİYE’DE ÜRETİLDİ

Anadolu Ajansı’nda (AA) yer alan habere göre Geçen hafta teslimatı yapılan denizaltıların torpido kovan bölümünün, ilk kez Türkiye'de üretildiği açıklandı.  STM İş Geliştirme Müdürü Edip Deniz ise konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

GURUR DUYARAK GEÇEN HAFTA TESLİMATINI YAPTIK

 STM İş Geliştirme Müdürü Edip Deniz açıklamasında ‘Türkiye'de tamamen STM'nin koordinasyonu ve mühendisliğinde yerlileştirildi. Bunu yapabilen dünyada çok az sayıda ülke var ve bu projede de önemli bir kritik eşiği geçtik. O yüzden gururlu bir şekilde geçen hafta teslimatı yaptık. Burada en önemli konularımızdan bir tanesi sistemlerimizin birleştirilmesi ve teknoloji transferi kapsamında olabildiği kadar bütün sistemlerin yerleştirilmesinde koordinasyon sağlanması. STM'de burada önemli roller üstleniyor. Geçen hafta teslimatı yapılan denizaltıların torpido kovanlarının yer aldığı baş kısım. Bu çok önemli bir kısmıdır denizaltının. Türkiye'de tamamen STM'nin koordinasyonu ve mühendisliğinde yerlileştirildi. Bunu yapabilen dünyada çok az sayıda ülke var ve bu projede de önemli bir kritik eşiği geçtik. O yüzden gururlu bir şekilde geçen hafta teslimatı yaptık. İlk denizaltı Piri Reis 2022'de teslim edilecek. Bunlar reis sınıfı denizaltılar. Daha sonra planlanan her sene bir gemi daha teslim edilecek ve toplamda 6 adet denizaltı ile proje bitirilecek. İlk 2 denizaltının Section 50'leri Alman sistemlerdi, üçüncüden itibaren, 3, 4, 5 ve 6'da yerli sistemler kullanılacak’ dedi.

HER SENE BİR GEMİ DAHA TESLİM EDİLECEK

Deniz açıklamalarına ‘Burada en önemli konularımızdan bir tanesi sistemlerimizin birleştirilmesi ve teknoloji transferi kapsamında olabildiği kadar bütün sistemlerin yerleştirilmesinde koordinasyon sağlanması. STM'de burada önemli roller üstleniyor. Geçen hafta teslimatı yapılan denizaltıların torpido kovanlarının yer aldığı baş kısım. Bu çok önemli bir kısmıdır denizaltının. Türkiye'de tamamen STM'nin koordinasyonu ve mühendisliğinde yerlileştirildi. Bunu yapabilen dünyada çok az sayıda ülke var ve bu projede de önemli bir kritik eşiği geçtik. O yüzden gururlu bir şekilde geçen hafta teslimatı yaptık. İlk denizaltı Piri Reis 2022'de teslim edilecek. Bunlar reis sınıfı denizaltılar. Daha sonra planlanan her sene bir gemi daha teslim edilecek ve toplamda 6 adet denizaltı ile proje bitirilecek. İlk 2 denizaltının Section 50'leri Alman sistemlerdi, üçüncüden itibaren, 3, 4, 5 ve 6'da yerli sistemler kullanılacak’ ifadelerine yer vererek devam etti.

MÜHİMMAT TESTLERİNİ BAŞARI İLE TAMAMLADIK

Edip Deniz, ‘Kargu değişik coğrafyalarda kendini ispat etmiş bir ürün artık. Biz bu sene içerisinde bunun ihracatını da gerçekleştirdik. Hem kullanılabilen hem de ihraç edilebilen bir ürün olarak kendini uluslararası arenada de göstermeyi başardı. Bu anlamda da bizim için bir gurur kaynağı oldu. Bunun dışında 'Alpagu' bizim yine döner kanatlı olmayan, sabit kanatlı taktik İHA sistemimiz. Bu da geçen hafta mühimmat testlerini başarıyla tamamladığımız ve inşallah bu sene sonunda Türk ordusunun envanterine girmesi planlanan bir ürün. Bu üründe dünyada iki üç ülke tarafından üretilebilen bir ürün. Bunu da inşallah Türk ordusunun emrine sunduktan sonra ihracat çalışmalarına başlayacağız. Küçük bir sistem, 1.9 kilogram ağırlığında. Bu tarz ürünlerde ürün küçüldükçe ve ağırlığı azaldıkça üretimi daha zorlaşıyor. Bu tamamen askerimizin sırtında, çantasında taşıyabileceği, çok kısa sürede havalanıp taktik sahada kullanabileceği bir ürün’ diyerek açıklamalarına son verdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal