Savunma Sanayinde Bir İlk Daha: Türkiye'nin Döner Kanatlı İHA'ları Geliyor

Türkiye’nin kendi imkanları dahilinde geliştirdiği İHA’lar için ordu üretmek amacıyla Kargu ve Kargu-2 cephaneliklerini geliştiriliyor. Drone cephaneliğinin bir parçası olarak güncellenen Kargu-2 tanıtılmaya hazırlanıyor.

13.01.2022-13:11 - (Son Güncelleme: 13.01.2022-15:10) Savunma Sanayinde Bir İlk Daha: Türkiye'nin Döner Kanatlı İHA'ları Geliyor

İnsansız hava araçlarının üretiminde en iyiler arasında girmeyi başaran İHA’lar için teknoloji üssü oluşturmak isteniyor. Türkiye’nin şu anda kullandığı kanatlı STM Kargu modeli geliştirilmiş hali olan Kargu-2 versiyonunun tanıtımı yapılacak.

Türkiye’nin kendi imkanları dahilinde geliştirdiği İHA’lar için ordu üretmek amacıyla Kargu ve Kargu-2 cephaneliklerini geliştiriliyor. Drone cephaneliğinin bir parçası olarak güncellenen Kargu-2 tanıtılmaya hazırlanıyor. Öte yandan Kargu, şu ana kadar Suriye’de, Libya’da ve Dağlık Karabağ’da konumlandırıldı.  

TÜRKİYE'NİN SÜRÜ İHA'LARI GELİYOR

Türkiye’nin kendi imkanları dahilinde geliştirdiği İHA’lar için ordu üretmek amacıyla Kargu ve Kargu-2 cephaneliklerini geliştiriliyor. Drone cephaneliğinin bir parçası olarak güncellenen Kargu-2 tanıtılmaya hazırlanıyor. 

M5 Dergi'de yer alan habere göre, Türkiye’nin kendi imkanlarıyla üretime geçirdiği İHA’lar için teknoloji üssü oluşturmak isteniyor. Bu bağlamda ise Türkiye Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) bu konuda atılan adımlara desteğini esirgemiyor. SSB Başkanı İsmail Demir'e göre söz konusu projeler, büyük olmayan işletmelerin İHA’ların operasyonlarında gerekli olan yazılımların geliştirilmesine yardımcı olmayı hedefliyor.  


Ülkemizde 2020 yılında ilki gerçekleştirilen sürü-İHA yarışması Kalecik İHA Test Eğitim ve Geliştirme Merkezi'nde yapılmıştı. Söz konusu yarışmada, sürü-İHA'ların açık ortamlarda hedefleri tespit ve imha simülasyonu gerçekleştirildi. Dört aşamadan oluşan yarışmanın ilk etabında toplamda 26 farklı firma yer aldı. 

SAVUNMA SANAYİNDE BİR İLK DAHA

Türkiye’nin kendi imkanları dahilinde tasarlanan İHA’ların kullanılmasının imkansız olduğu düşünülmesi sonrası dünya genelinde operasyonel sürü İHA’larını sahaya çıkaran ilk ülkelerden biri oldu.

Türkiye Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), sanayi şirketlerinin yapmak istediği projelere verdiği desteklerle teknoloji kapsamında her şeye ulaşabilecek genç bir nesil oluşturma amaçlanıyor. Söz konusu hedeflere ulaşılması kapsamında yapılan Teknofest, bu politikanın örneklerinden biri olarak gösterilebilir. 

Teknolojini gençlerle buluştuğu Teknofest etkinliği, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik sürü İHA yarışmaları düzenliyor. Sürü-İHA yarışmasının asıl amacı olarak operasyon kapsamında kendisine verilen görevleri yerine getirebilmek için yazılım algoritmalarını geliştirerek gerçek koşullarda kendini göstermek olduğu ifade edildi. Düzenlenen yarışma kapsamında yarışmacılar, hem sanal hem de gerçek yaşam koşullarında sürü-İHA'larını uçurabiliyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal