Türkiye'nin Geliştirdiği Savunma Sanayi Ürünlerine İlgi Büyük! İhracatlara Her geçen Gün Yeni Bir Ülke Ekleniyor

Türkiye’nin kendi imkanları dahilinde geliştirdiği savunma sanayii ürünlerine ilgi gün geçtikçe artıyor. Yerli ve milli savunma ürünler Afrika’dan Avrupa’ya Asya’dan Körfez’e kadar birçok bölgeye ihracatı yapılıyor.

13.01.2022-11:05 - (Son Güncelleme: 13.01.2022-11:05) Türkiye'nin Geliştirdiği Savunma Sanayi Ürünlerine İlgi Büyük! İhracatlara Her geçen Gün Yeni Bir Ülke Ekleniyor

Savunma sanayide Türkiye’nin yerli ve milli ürünlerine olan ilgi her geçen gün artıyor. Son yıllarda en geliştirilmiş olan insansız hava araçları Bayraktar TB-2 SİHA, ANKA, KARAYEL-SU SİHA ülkeler tarafından en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. 

Türkiye’nin kendi imkanları dahilinde geliştirdiği savunma sanayii ürünlerine ilgi gün geçtikçe artıyor. Yerli ve milli savunma ürünler Afrika’dan Avrupa’ya Asya’dan Körfez’e kadar birçok bölgede görülecek. Operasyon sahasında gösterdiği başarılar nedeniyle birçok ülke tarafından yakından takip edilen Türk yapımı savunma sanayi ürünleri, Afrika’dan Avrupa’ya Asya’dan Körfez’e kadar birçok bölgede boy göstereceği belirtildi. 

BAYRAKTAR TB2’YE İLGİ BÜYÜK

Türk yapımı Baykar tarafından geliştirilen SİHA Bayraktar TB2, teknik özellikleri bakımında kendi kategorisinde dünyanın en iyilerinden biri olmayı başardı. Operasyonlarda etkin rol oynayan SİHA Bayraktar TB2, bu zamana kadar Katar, Ukrayna, Polonya, Libya, Türkmenistan, Kırgızistan, Fas ve Azerbaycan'a ihracı yapıldı. 


KAZAKİSTAN DA ANKA'YA TALİP

Vestel’in yerli imkanlar dahilinde geliştirdiği KARAYEL-SU SİHA, Suudi Arabistan’a satışı yapıldı. Yerli ve milli insansız hava aracı olan ANKA ise Tunus’a satışı gerçekleşti. Öte yandan ANKA, Kazakistan’ın da ilgi odağı. 

FİLİPİNLER'E 6 ADET T129 ATAK TAARRUZ HELİKOPTERİ

Türkiye’nin kendi imkanlarıyla geliştirdiği T129 ATAK taarruz helikopteri, geçtiğimiz günlerde Filipinler’e teslimatı yapılırken ülkenin 6 ATAK teslimatına 280 milyon dolar bedel ödeyeceği belirtildi. 

MALEZYA'YA HÜRJET İHRAÇ EDİLECEK

TUSAŞ tarafından geliştirilen ve ilk uçuşunun bir önümüzde sene yapılacağı Hürjet’in ilk teslimatının 2025 yılında yapılacağı belirtildi. Malezya, 2023 yılında ilk uçusu yapılacak olan Hürjet için şimdiden 18 adet ihracatının yapılacağı ifade edildi. 

NİJER'E HÜRKUŞ VE TB2 SİHA

Yerli imkanlar dahilinde geliştirilen ve halen daha üretim aşamasında olan Hürkuş ise şimdiden siparişini alarak Nijer’e 12 adet satışı yapılacak. Bunun yanı sıra ülkeye Bayraktar TB2 SİHA satışı da yapılacak.


IRAK’IN GÖZÜNDE SİHA VE ATAK VAR

Türk savunma ürünlerini yakından takip eden bir diğer ülkede Irak oldu. Irak Savunma Bakanı Cuma İnad Sadun geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda, Türkiye’nin geliştirdiği Bayraktar TB2 SİHA, 12 adet T129 ATAK helikopteri alımı gerçekleştireceklerini duyurdu. 

KATAR'A GÖKBEY VE HÜRJET

Katar’a 6 adet Bayraktar TB2 SİHA ihracı yapıldı. Öte yandan Katar, Türkiye’nin kendi imkanlarıyla geliştirdiği Hürjet ile genel maksat helikopteri Gökbey ile ilgilendiğini duyurmuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal