Savcı Mütalaasını Vermişti: Pınar Gültekin Davasında Kritik Gün!

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i öldüren Cemal Metin Avcı ile akrabalarının yargılandığı davanın bugün 10’uncu duruşması görülecek. Duruşmanın bugün karara bağlanması bekleniyor.

14.02.2022-14:32 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-14:32) Savcı Mütalaasını Vermişti: Pınar Gültekin Davasında Kritik Gün!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin’i boğduktan sonra valize koyup yakan Cemal Metin Avcı ile suç delillerini gizleyerek olayı örtbas ettikleri iddia edilen kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın yargılandığı davanın bugün 10’uncu duruşması görülecek. 

DHA'da yer alan habere göre, Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020 tarihinde kayboldu. Olay sonrası başlatılan soruşturma kapsamında emniyet ekipleri tarafından gözaltına alınan Gültekin’in eski sevgilisi Cemal Metin Avcı, aralarında çıkan kavga sonrasında eski kız arkadaşını boğarak öldürdüğünü, cesedini ise bağ evindeki varile koyarak yaktığını, cesedin bulunmaması içinde üzerinde beton döktüğünü itiraf etti. Verdiği ifade sonrası Cemal Metin Avcı’nın söylediği yerde bulunan varilde, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in kısmen yanmış bedeni ile karşılaşıldı. Deliller doğrultusunda mahkemeye çıkarılan Avcı, ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürmek' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı'nın da telefon sinyalleri incelendiğinde olay sırasında onunda bağ evinde olduğu tespit edildi. Mahkemeye çıkarılan Mertcan Avcı, tutuklanırken diğer şüpheliler hakkında da dava açıldı. 


AVUKATTAN SUÇ DUYURUSU

Ağabeyi ile aynı saatlerde bağ evinde bulunan ve tutuklu yargılanan Mertcan Avcı, 15 Şubat 2021'deki duruşmada, mahkeme tarafından imza atma yükümlülüğü ve yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldı. Bu durum üzerine Pınar Gültekin'in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, 'delilleri yok etme, gizleme ve değiştirme' suçlarının işlendiğini öne sürerek sanık Cemal Metin Avcı'nın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eda Karagün ile ortağı Şükrü Gökhan Orhan’dan şikayetçi oldu. 

HER İKİ DOSYA BİRLEŞTİRİLDİ

Başsavcılık, Selim Avcı, Ayten Avcı, Eda Karagün ile Şükrü Gökhan Orhan hakkında iddianame hazırlanmasına karar verdi. Mahkeme, davanın altıncı duruşmasında sanığın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın üzerlerine atılı iddialara dair savunmalarını aldı. Şüphelilerin hepsi üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmedi. 

SAVCI 9'UNCU DURUŞMADA MÜTALAASINI VERDİ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin’i boğduktan sonra valize koyup yakan Cemal Metin Avcı ile suç delillerini gizleyerek olayı örtbas ettikleri iddia edilen kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın yargılandığı davanın 24 Ocak tarihinde görülen dokuzuncu duruşmasında savcı mütalaasını verdi. Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in eski sevgilisi tarafından hayattayken ateşe maruz kaldığının oy birliği ile kabul edildiğini ifade eden savcı, eski sevgili Cemal Metin Avcı'nın 'canavarca hisle öldürme' suçundan cezalandırılması talebinde bulundu. Sanığın kardeşi Mertcan Avcı'nın 'suç delillerini gizleme ve değiştirme eyleminde bulunması' suçundan, Cemal Metin Avcı'nın eski eşi Eda Karagün, iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan, annesi Ayten ve babası Selim Avcı'nın da 'suç delillerini yok etmek ve gizlemek' suçundan cezalandırılmasını talep etti. Sanık Cemal Metin Avcı ise savcının verdiği mütalaayı kabul etmediğini dile getirdi. Pınar Gültekin’i öldüren Cemal Metin Avcı ile akrabalarının yargılandığı davanın bugün 10’uncu duruşması görülecek. Duruşmanın bugün karara bağlanması bekleniyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal