Savaşın 51. gününe girilirken Ukrayna tarafından bomba gibi bir iddia: Rusya'nın amacı Zelenskiy’i öldürmekti!

Rusya Ukrayna işgalinin 51. gününe girilirken, Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Danilov, "Rusya’nın ilk hedefi Zelenskiy’i öldürmekti. Bir numaralı hedefleri buydu.” şeklinde çarpıcı bir açıklamada bulundu.

15.04.2022-09:05 - (Son Güncelleme: 15.04.2022-09:19) Savaşın 51. gününe girilirken Ukrayna tarafından bomba gibi bir iddia: Rusya'nın amacı Zelenskiy’i öldürmekti!

2014 senesinde iki taraf arasında başlayan gerginlik yaklaşık 2 ay önce başlayan işgalle birlikte başka bir boyuta geçmiş durumda. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 20 Şubat tarihinde bir açıklama yaptı ve ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanıma kararı vermişti. Devlet Başkanı Putin, şu anda kurulu olan Modern Ukrayna’nın Rusya desteğiyle kurulduğunu öne sürerek Ukrayna’nın doğu tarafında yer alan Donbass bölgesinin Rusya’ya ait toprak parçası olduğunu iddia etmişti. 

Savaşın 51. gününe girilirken Ukrayna tarafından bomba gibi bir iddia: Rusya'nın amacı Zelenskiy’i öldürmekti!

Putin'in direktifiyle başlatılan işgal girişiminde 51. güne girildi. Rus kuvvetleri sahada istediği şekilde ilerleyememesi sebebiyle sivil yerleşimleri hedef almaya başlarken, Batı dünyasından Rusya’ya uygulanan yaptırımlar her geçen gün artmakla beraber düzeyleri de artıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 2014 yılından beri Rusya’nın hedef aldığı saldırılar sebebiyle 14 bin Ukraynalının hayatını kaybettiğini açıkladı. Rusların, Kırım'ı alarak devasa bir askeri üsse çevirdiğini, Karadeniz ve Azak'ı dünyanın en tehlikeli denizleri yaptıklarının altını çizen Zelenskiy, "Bizim Donbas'ımızda korkunç ve sonu gelmeyen savaş başlattılar. 8 yıl boyunca insanlarımızı öldürdüler. Bu süre zarfında 14 bin insan öldü." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın ilk hedefi Zelenskiy'i öldürmekti

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, Rusya’nın Ukrayna’ya bir işgal girişimi başlatacağına dair istihbarata 22 Şubat’ta sahip olduklarını belirterek, “22 Şubat’ta savaş başlıyor diyemezdik” diye kaydetti. Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı saldırılarda ilk amaçlarından birinin Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’e suikast olduğunu öne süren Danilov, "Savaşın ilk günlerinde Devlet Başkanlığı Ofisi yakınlarında çok sayıda silah sesleri yükseldi. Kaç kişiyi etkisiz hale getirdiğimizi açıklamak istemiyorum. Devlet Başkanı korumalarına teşekkür etmek istiyorum. Rusya’nın ilk hedefi Zelenskiy’i öldürmekti. Bir numaralı hedefleri buydu.” ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal