Rusya Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi: Rusya kimyasal tankları vurdu

Geçtiğimiz haftalarda başlayan ve hala devam eden Rusya Ukrayna savaşında, hava saldırıları yeniden başladı. Askeri yönetim başkanından vatandaşlara kimyasal saldırı uyarısı yapıldı. İşte detaylar…

10.04.2022-10:25 - (Son Güncelleme: 10.04.2022-10:31)

Rusya ve Ukrayna cephesinde savaş hala devam ediyor. Gelen son dakika bilgisine göre Rus ordusu Ukrayna'nın Luhansk Bölgesi'ndeki Rubijne kentine havadan saldırdı. Gerçekleşen saldırıda petrol ve kimya tesisleri vuruldu. Luhansk Bölgesel Askeri Yönetimi Başkanı Sergey Gaigai'nin halka uyarılarda bulunduğu açıklamada, kimyasal saldırıya karşı kendini koruyun uyarısında bulundu. 

Kimyasallara karşı kendiniz koruyun 

Rusya’nın hava saldırısında 1 petrol tesisinin yanı sıra 1 bina ve kimya tesisinin de vurulduğu öğrenildi. Luhansk Bölgesel Askeri Yönetimi Başkanı Sergey Gaigai'nin halka uyarılarda bulunduğu açıklamada, "Yine bir kimyasal saldırı. Roketler Rubijne yakınlarındaki nitrik asit tankına isabet etti. Kendinizi koruyun. Kapalı bir ortamdaysanız kapı ve pencereleri kapatın" ifadelerini kullandı. Ukrayna basını da halk arasında kezzap olarak bilinen nitrik asidin etkileri konusunda vatandaşları bilgilendirmeye çalışıyor. 

Rusya Ukrayna'da kimyasal varilleri vurdu

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal