Bucha katliamı nedir, ne zaman oldu? Bucha'da neler oldu?

Ukrayna'da meydana gelen dünyayı şoka uğratan Bucha katliamı gündemden düşmüyor. Bucha katliamı nedir,ne zaman oldu?Bucha'da neler oldu? merak edilen gündemin detayları sayfamızda yer almaktadır.

09.04.2022-14:27 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-14:27) Bucha katliamı nedir, ne zaman oldu? Bucha'da neler oldu?

Ukrayna'nın Kiev'e 30 km uzaklıktaki olan Bucha kentinde yaşanan olaylar tüm dünyanın gündeminde ses getirdi.Yaşanan ağır bilançonun sonucu,Rusya askerlerinin sahadan temizlenmesiyle ortaya çıktı.Herkesin merakla araştırdığı bu olayın detaylarına gelelim.

Ukrayna Bucha

Bucha katliamı nedir?

Bucha katliamı,Rusya'nın Ukraynayı işgal ettiği sırada ,Rusya askerleri tarafından Ukraynalı sivillerin toplu şekilde öldürülmesine,sağ kalan kişilere tecavüze edip,işkence etmesiydi. Rusya'nın çekilmesiyle ortaya ağır bir sonuç çıktı.Sokaklarda öldürülmüş 28 sivil topluluğunun resimleri,dünyanın her yerinde tepkilere sebep oldu.Dünya medyası yaşanan sivil katliam görüntülerini manşetlerde paylaştı.Birleşmiş Milletler genel sekreteri Antonio Guterres ,yaptığı açıklamada, kurtarılmış olan bölgede bulunan sivillerin ölüm nedenlerinin araştırılması için bağımsız bir soruşturma açılması talebinde bulundu.Batılı ülke liderleri bu ağır bilançonun sonucunu Rusya Devlet Başkanı olan Vladimir Putin ve emrindeki ordusuna kesti.Ortaya çıkan acımasız görüntüler ''savaş suçu'' olarak açıklandı.

Bölge çalışmaları hala devam ederken,bulunan cesetler bomba imha ekiplerinde kontrol edildikten sonra soğuk depo arabalarına konulup gömülmek için götürülüyor.Polisler ile birlikte kimlik tespiti yapılıp,kayıt altına alınan cesetler sonrasında defnediliyor.Kimliği belirsiz olan kişilerde incelenmek için Kiev'e sevk ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal