Savaş olsa da hayat devam ediyor: Harkov'da bir metro istasyonunda evlendiler

Ukrayna'nın Harkov kentinde bir çift, Rus bombardımanından korunmak için sığındıkları metro istasyonunda evlendi.

04.04.2022-09:41 - (Son Güncelleme: 04.04.2022-11:21)

Harkov'da geçtiğimiz gün tüm dünyayı şaşırtan bir olay meydana geldi. Savaşın tam ortasında sığındıklarım metro istasyonlarında birbirini seven iki kişi evlendi. Bu durum sosyal medyada büyük etki yaptı. Binlerce beğeni ve yorum alan çift'in mutlulukları gözlerinden belli oluyor. 

Rus ordusunun Harkov’a saldırıları sürerken bir çift, Rus bombardımanından korunmak için sığındıkları metro istasyonunda hayatlarını birleştirdiler.

Harkov Belediye Başkanı İgor Terehov ve metro istasyonunda kalan diğer vatandaşların katıldığı düğün, çevredeki basın mensupları ve vatandaşlar tarafından kayda alındı.


'Metro vagonlarında yaşıyorlar'

Düğünü kamerası ile saniye saniye çeken bir Ukraynalı vatandaş, 'İşte metroya böyle giriyoruz ve bugün burada düğün olacak. İnsanlar gördüğünüz bu metro vagonlarında yaşıyorlar. İnanması zor ama durum bu.' ifadelerinde bulundu. 


'Çok fazla çocuğunuzun olmasını istiyorum'

Terehov ise sosyal medya hesaplarından yayınladığı video ile şehirdeki son duruma ve gerçekleşen düğüne ilişkin açıklamalarda bulunaraktan, 'Değerli Harkovlular, savaşın 39’uncu günü şehrimiz ve Ukrayna kahramanlar gibi direniyor ve zafere yaklaşıyoruz. Halk pes etmeyecek ve bombardımanlara rağmen marketler, pazarlar çalışıyor normal hayata dönüyoruz. Harkov şehri yaşıyor ve kazanacak. Evlenen çiftimize barış dolu gökyüzünün altında uzun yıllar birliktelik diliyorum. Çok fazla çocuğunuzun olmasını istiyorum.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Çocuk devamlılık demektir ve yaşadığımız manasına gelir. Evet düğün metro istasyonunda gerçekleştirdi ve gelin beyazlar içinde değildi. Ancak onun mutluluğunu herkes gördü. Rus ordusu bu mükemmel kızımıza engel olamadı. Bu halkın ruhunu gösteriyor. Bugünkü düğün sadece ölüme ve yıkımlara direnmenin sembolü değil, normal hayatın bir sembolüydü. Ukrayna dize gelmeyecek.' açıklamasında bulundu.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal