Şart Koşulan İzolasyon Odası Otellerde Hazırlanmaya Başlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca koronavirüs ile mücadele sürecinde turistik tesislere sertifikasyon verilmesi için kriterler belirlenirken, 'izolasyon odası' oluşturma şartı getirildi. Antalya'daki 5 yıldızlı otellerde izolasyon odası için çalışmalar başladı.

12.05.2020-13:40 - (Son Güncelleme: 12.05.2020-13:26) Şart Koşulan İzolasyon Odası Otellerde Hazırlanmaya Başlandı

Coronavirüs salgını birçok sektörü olduğu gibi turizm sektörünü de etkiledi. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca coronavirüs ile mücadele sürecinde turistik tesislere sertifikasyon verilmesi için kriterler belirlenirken, 'izolasyon odası' oluşturma şartı getirildi. Bu gelişmenin ardından oteller bu yönde çalışmaya başladı ve izolasyon oraları kurulmaya başlandı. Özellikle 5 yıldızlı oteller bu konuda erken adım attı ve izolasyon odalarını tamamladı.

Belek turizm bölgesindeki Calista Luxury Hotel'de, coronavirüs nedeniyle tüm tedbir çalışmalarının tamamlamasının yanı sıra 'izolasyon odası' oluşturuldu. Kapısında İngilizce olarak 'isolation room' yazılı oda içinde, doktor ve hemşire ile gerekli tıbbi cihazlar bulunuyor. Öte yandan olası bir acil durum için dışarıda ambulans da bekletiliyor. 

"TAM TEÇHİZATLI ODA HAZIRLADIK"

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan otelin genel müdürü Ali Kızıldağ, "Termal kamera veya diğer ateş ölçümleri sırasında şüpheli bir durum görüldüğünde kişiyi, bir adım dahi ileri girmeden hemen bulundukları yerden görevli arkadaşlar tarafından otelin girişiyle alakası olmayan, tamamen dışarıdan girişi olan 'izolasyon odası'na getiriyoruz. Burada hazır doktorumuz, hemşiremiz, ambulans ve görevlileri bulunuyor. Tam teçhizatlı bir oda hazırladık. Burada ilk müdahale yapılıp gerekli görüldüğü takdirde 6 kilometre uzaklıktaki anlaşmalı hastaneye sevkini gerçekleştireceğiz. Bütün tetkik ve gözlemler orada devam edecek. İçeride oksijen tüpü, hastada kronik rahatsızlıklarına müdahale edebilecek cihazlar var." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal