Amasra'da Coronavirüs Vakasına Rastlanmadı

Bartın'ın Amasra ilçesinde 2 aylık süreçte hiç coronavirüs vakası görülmedi. Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, "Büyük bir bilinç düzeyi ile ilçemiz önlemlere uyarak, süreci rahatlıkla atlattığımızı düşünüyorum ." dedi.

12.05.2020-13:21 - (Son Güncelleme: 12.05.2020-13:11) Amasra'da Coronavirüs Vakasına Rastlanmadı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görülürken, salgın etkili olmaya devam ediyor. 2 aylık süreçte Bartın'ın Amasra ilçesinde coronavirüs vakasına rastlanmadığı belirtildi. 6 bin 600 nüfusu bulunan Amasra ilçesinde, kaymakamlık ve belediyenin aldığı tedbirler sayesinde vatandaşlar evlerinden çıkmayarak, kurallara uydu. Geçtiğimiz yıl 1 milyona yakın turist ağırlayan ilçede hafta sonları giriş ve çıkışlar yasaklandı. Kaymakamlık ve belediye vatandaşlara 10 bin adet maske dağıtırken, yöresel pazaryerinde vatandaşların eldiven, maske ve sosyal mesafe kuralarına uyulduğu görüldü.

"VATANDAŞIMIZA DESTEK OLMAYA ÇALIŞTIK"

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, "Bu sürecin başından sonuna kadar vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Büyük bir bilinç düzeyi ile ilçemiz önlemlere uyarak, süreci rahatlıkla atlattığımızı düşünüyorum. Biz de belediye olarak kaymakamlık ve Vefa Sosyal Destek Grupları olarak bu süreci iyi yönettik. İlçe merkezinde vakamızın olmaması bizleri çok sevindirdi. Amasra neler yaptığımıza gelince Cumhurbaşkanlığımız ve İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararlara harfiyen uyduk. Bunun yanı sıra denetimlerimizi artırdık. Evde kal çağırısına evde kalan vatandaşlarımıza destek olduk. Kısacası vatandaşlarımıza destek olmaya çalıştık. Tabi ekonomik zararımız olabilir ama amacımız Çeşm-i Cihan Amasra'mızı örnek hale getirmekti. Bunu da sanırım başardık." ifadelerini kullandı. 

İlçe sakinlerinden Agah Simberk, "Amasra'da yaşayan insanlarımız kurallara harfiyen riayet ettiğini görüyoruz. Özellikle hafta sonu ilçemize girişlerinin yasaklanması etkili oldu. Kurallara uyulmasıyla vakamız çıkmadı." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal