Sarallar organize suç örgütüne operasyon düzenlendi: 122 şüpheli gözaltına alındı!

İstanbul merkezli 13 ilde, "Sarallar" olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına altında bulunan 91 şüpheli adliyeye sevk edildi.

07.07.2022-11:10 - (Son Güncelleme: 07.07.2022-12:29)

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafınca, nitelikli yağma, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi birden çok suça karıştığı belirlenen suç örgütü üyelerine dair düzenlenen operasyonda yakalanan 122 şüpheliden 91'inin de emniyetteki işlemleri yapıldı.

Aralarında Erdal A'nın da yer aldığı 91 şüpheli, sabah saatlerinde adliyeye gönderildi. Emniyetteki işlemleri biten 31 şüpheli de dün adliyeye gönderilmişti.

Suç örgütünün lideri olduğu operasyonları sonucu anlaşılan ve halen firari olan İlyas S'nin yakalanması için çalışmaların devam ettiği açıklandı.


Birçok ruhsatsız silah ele geçirildi

İstanbul merkezli Yalova, Kocaeli, Manisa, Muğla, İzmir, Antalya, Sakarya, Trabzon, Tekirdağ, Samsun, Ankara ve Artvin'de belirlenen adreslere 29 Haziran'da baskın yapan polis ekipleri, 119 şüpheliyi kıs kıvrak yakalamıştı.

Çalışmaların sonrasında yapılan ara gözaltılar ile yakalananların sayısı 122'ye çıkmıştı.

Adreslerde yapılan aramalarda birçok ruhsatsız silah, çek, senet, dijital malzeme, 900 bin dolar ve 413 bin avro ele geçirilmişti.

Diğer taraftan, aralarında dizi oyuncuları ve spor yorumcularının da bulunduğu bazı ünlü isimler de soruşturma kapsamında emniyete çağrılmıştı.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal