Sanayi ve Teknoloji Bakanı Açıkladı! Yerli Aşıda Yan Etki Gözlenmedi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı yerli aşıda yan etkinin görülmediğini söyledi. Bakan; ‘Yenilikçi bir teknolojiye dayanan VLP aşı adayımızın Faz 2 aşamasında 1. dozlar tamamlandı, 2. dozlar uygulanmaya başlandı. Herhangi bir yan etki gözlenmedi.’ dedi.

17.07.2021-14:14 - (Son Güncelleme: 17.07.2021-15:58) Sanayi ve Teknoloji Bakanı Açıkladı! Yerli Aşıda Yan Etki Gözlenmedi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Su Ürünleri İşleme Şoklama ve Depolama Tesisi Temel Atma Töreni ile Keten Müzesi Projesi İmza Töreni ve SATEM Biyokütle Enerji Santrali Açılış Töreni'ne katıldı. Törende yaptığı konuşmada, VLP aşı adayının çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Bakan Varank, ‘Yenilikçi bir teknolojiye dayanan VLP aşı adayımızın Faz 2 aşamasında 1. dozlar tamamlandı, 2. dozlar uygulanmaya başlandı. Şu ana kadar herhangi bir yan etki gözlenmedi’ ifadelerini kullandı. 

VLP FARKLI İLERİ TEKNOLOJİYLE GELİŞİTİRİLİYOR! 

VLP yani virüs benzeri parçacık aşısı, virüse karşı geliştirilen tüm aşı çeşitlerinin içerisinde farklı ve ileri bir teknolojiyle geliştiriliyor. VLP aşısının güzel yanı gelişebilecek her türlü mutasyona adapte edilebilir bir sisteme sahip olması.

3 ÜLKEDE KOROAVİRÜSE KARŞI VLP YÖNTEMİ AŞI ÇALIŞMASI KULLANILIYOR!

Şu ana kadar Türkiye'de dahil toplam 3 ülkede koronavirüse karşı VLP yöntemiyle aşı çalışması yürütülüyor.

Türkiye'nin VLP aşı çalışmaları Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) aşı adayı listesinde de yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal