DSÖ Temsilcisi Açıkladı: Türkiye Aşılamada Lider Ülkelerden

Tüm dünya yaklaşık iki yıldır koronavirüs salgınıyla boğuşuyor. Başından beri salgının nabzını tutan DSÖ yaptığı açıklamada, Türkiye’nin aşılamada lider ülkelerden biri olduğunu belirtti.

03.07.2021-18:14 - (Son Güncelleme: 03.07.2021-19:41)

İlk olarak 2019 yılının kış aylarında Çin’de ortaya çıkan koronavirüs salgını, birçok insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Salgınla mücadelede birçok ülke maddi ve manevi zor günler geçirdi. Salgının görülmeye başladığı andan beri büyük bir özveriyle çalışan Sağlık Bakanlığı, koronavirüs sürecinin en hafif şekilde atlatılması için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

Başından beri salgının nabzını tutan Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev, Kovid-19 sürecine dair açıklamalarda bulundu. Berdyklychev, Türkiye’nin aşılama konusunda oldukça başarılı olduğunu, lider ülkeler arasında yer aldığını belirtti. 

Son haftalara bakıldığında dünya genelinde vaka sayılarında azalma olduğunu dile getiren Dr. Batyr Berdyklychev, ‘Fakat farklı eğilimler de söz konusu. Bazı Avrupa ülkelerinde vakalar yükseliyor. Bu faktörlerin başında Delta varyantının olduğunu görüyoruz. Daha bulaşıcı hale geldiği için bu varyant dominant hale geldi. Endişe verici bir durum ortaya çıkıyor’ şeklinde konuştu. 

Yine son günlerde paniğe neden olan koronavirüs delta varyantı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Berdyklychev, Delta varyantının şu ana kadar 80’den fazla ülkede görüldüğünü, bu varyatın ciddiye alınması gerektiğini belirtti. 

SALGINLA MÜCADELEDE AŞI ÇOK ÖNEMLİ

Salgınla mücadelenin en önemli ayağının geliştirilen Kovid-19 aşıları olduğuna dikkat çeken Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev, ‘Otoriteler tarafından onaylanan her aşının etkili olduğu ortaya çıktı. Aşılanmak salgının durdurulması için çok önemli. Aşı reddi güvensizlikten ve etrafa dağılan bilgileri anlamamaktan geçiyor. Delta varyantı ile mücadelede bile aşı olanlar hastalığı daha hafif ve ölüm riski yaşamadan atlatıyor’ açıklamasında bulundu. 


TÜRKİYE KOVİD-19 SALGINIYLA ÇOK BAŞARILI MÜCADELE ETTİ

Türkiye’nin salgının başından beri koronavirüsle çok iyi mücadele ettiğini belirten Berdyklychev, ‘Gerçekten aşılama oranları sevindirici bir seviyede. Türkiye aşılama konusunda lider ülkelerden biri oldu. Aşıların herkese açıldığını görüyoruz. Birçok insan 2 dozunu almış durumda. 3. doz aşılar da yapılmaya başlandı. Herkesin aşılanması gerekiyor. Virüs dolaşımda olduğu sürece hasta olan kişiler olacaktır. Bulaşmanın azalması için aşılanmaya devam etmek gerekiyor. Türkiye bu konuda çok iyi durumda. Sağlık Bakanlığının aşılanmanın artması için ünlülerle başlattığı bir kampanya var. Onu da takip ediyoruz. Ne kadar gerekli olduğunu görüyoruz’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal