Dışişleri Bakanı Suudi Mevkidaşı ile Görüştü! Salona Türk Bayrağı Konulmadı

Dışişleri Bakanı, Suudi Dışişleri Bakanı ile yaptığı yüz yüze görüşmesinde salona Türk bayrağı konulmadı. Bakan fotoğrafın küçük halini paylaşarak masadaki minik bayrakları gösterdi.

17.07.2021-13:26 - (Son Güncelleme: 17.07.2021-14:24) Dışişleri Bakanı Suudi Mevkidaşı ile Görüştü! Salona Türk Bayrağı Konulmadı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Özbekistan’ın ev sahipliği yaptığı "Orta ve Güney Asya: Bölgesel Bağlantısallık, Sınamalar ve Fırsatlar" konulu uluslararası konferansa katıldı. 

Çavuşoğlu'nun yaptığı görüşmelerden en çarpıcı olanı Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Ferhan ile yaptığı toplantıydı.

SUUDİ BAYRAĞI KONULDU, TÜRK BAYRAĞI KONULMADI

Toplantıda tepki çeken bir detay dikkat çekti. Suudi Arabistan heyetinin kullandığı odaya sadece Suud rejiminin bayrağı konulmuş, Türk bayrağı ise masaya minyatür olarak iliştirilmişti. 

TOPLANTIDAKİ BAYRAK SKANDALININ DETAYLARI

Diplomatik teamülleri yerle yeksan ederek Türkiye'yi adeta aşağılayan Suudi Arabistan, Türk bayrağını sadece sehbanın üzerine iliştirmesi tepki çekti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu odanın genel halini gösteren fotoğrafı paylaşmak yerine, kareyi küçülterek  sadece masadaki mini Türk bayrağını gösterir şekilde paylaşımda bulundu.

ÇAVUŞOĞLU SOSYAL MEDYA HESABINDA PAYLAŞTI

Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'da Arap mevkidaşı Faisal bin Ferhan ile görüştü. Çavuşoğlu, görüşmeye dair sosyal medya hesabından 'Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Ferhan ile yararlı bir görüşme gerçekleştirdik' paylaşımında bulunmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal