Mevlüt Çavuşoğlu: İsrail Yanlış Politikalardan Vazgeçmeli

Mevlüt Çavuşoğlu İsrail'e ilişkin açıklamalarda bulundu.

02.06.2021-12:05 - (Son Güncelleme: 02.06.2021-13:10) Mevlüt Çavuşoğlu: İsrail Yanlış Politikalardan Vazgeçmeli

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret gerçekleştirmek sebebiyle Ankara’da yer alan Togo Dışişleri Bakanı Robert Dussey ile bir toplantı gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu, görüşmesinin ardından Bakanı Robert Dussey ile basın toplantısı gerçekleştirdi. 

FİLİSTİN HALKINA SAYGI DUYARSA HERKESLE İLİŞKİLERİ DÜZELİR 

İşgalci İsrail Devleti’ne ilişkin yaptığı konuşmasında İsrail'in yanlış politikalarını eleştiren Bakan Çavuşoğlu, İsrail güçlerinin Filistin halkına zulmü biterse yalnızca Türkiye ile değil her herkesle olan ilişkilerinin normale döneceğini belirterek ‘İsrail'in bizimle sağlıklı bir ilişki sürdürebilmesi için yanlış politikalardan vazgeçmesi lazım. İsrail iki devletli çözüm ve barış sürecine dönerse ve Filistinlilerin haklarına saygı duyarsa sadece bizimle değil herkesle ilişkileri düzelir' dedi.

Diğer yandan bir hükümetin kurulmasıyla sorumlulukların bitmediğini bunun için mühim noktanın ne şekilde bir politika izleyeceğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu 'Yeni hükümetin nasıl kurulacağı değil nasıl bir politika kuracağı önemli.’ İfadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal