Dışişleri Bakanlığı: İsrail’in Yasa Dışı Uygulamalarını Reddediyoruz

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in illegal yerleşim çalışmalarına tepki vererek "İsrail’in söz konusu yasa dışı uygulamalarını reddediyoruz." açıklamasını yaptı.

02.06.2021-10:54 - (Son Güncelleme: 02.06.2021-10:54) Dışişleri Bakanlığı: İsrail’in Yasa Dışı Uygulamalarını Reddediyoruz

Dışişleri Bakanlığı tarafından durumla ilgili yapılan yazılı açıklamada, İsrail makamları tarafından, işgal altında olan Batı Şeria'da bulunan Ramallah şehri etrafındaki Beyt El yasal olmayan yerleşim alanında 350 konuttun oluştuğu projenin temel atma merasiminin yapıldığı öğrenildiği belirtildi.

Gazze'de çekilen acıların hala taze olduğu bir dönemde bu gibi tahriklere devam edilmesinin, İsrail makamlarının meydana gelen hadiselerden hiçbir ders alınmadığını gösterdiğinin ifade edildiği açıklama şu şekilde:

''İSRAİL'İN YASA DIŞI UYGULAMALARINI REDDEDİYORUZ''

"İsrail’in söz konusu yasa dışı uygulamalarını reddediyoruz. İsrail’in uluslararası hukukun ihlalini teşkil eden politika ve uygulamalarından dolayı sorumlu tutulmasının önemini bir kez daha vurguluyoruz."

İsrail, işgal altında olan Batı Şeria'da bulunan Ramallah şehri etrafındaki yasal olmayan Beyt El Yahudi yerleşim alanında 350 konutun olduğu projenin projenin temel atma merasimini düzenlemişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal