Bitlis Kırsalında Sıcak Çatışma: 2 Şehit, 5 Asker Yaralı

Eren- 11 operasyonları kapsamında teröristlerle çıkan sıcak çatışmada 1 köy koruyucusu ve 1 askerimiz şehit düştü. 5 askerimizin hastanede tedavisi sürüyor.

02.06.2021-09:27 - (Son Güncelleme: 02.06.2021-10:28) Bitlis Kırsalında Sıcak Çatışma: 2 Şehit, 5 Asker Yaralı

Bitlis'in Tatvan'da Eren-11 Şehit J.Asb.Kd.Üçvş. Hakan Toydemir 2021-63' operasyonu kapsamında terör örgütleriyle sıcak temas yaşandı.

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Anadere köyü kırsalında, çıkan çatışmada 1 korucu şehit olurken 5 askerimiz de yaralandı.

Çatışmada yaralanan 5 asker, Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, askerlerden kaçan eli kanlı teröristlerin yakalanması ve leşlerinin yere serilmesi için geniş çaplı bölge de hava operasyonuna başlanıldığı bildirildi.

KAÇAN PKK'LILAR İÇİN HAVA DESTEKLİ OPERASYON İCRA EDİLDİ

Konuya dair Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

''Tatvan ilçesine bağlı Anadere köyü kırsalında icra edilmekte olan 'Eren-11 Şehit J.Asb.Kd.Üçvş. Hakan Toydemir 2021-63' operasyon faaliyeti esnasında çıkan çatışmada Bitlis İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli kahraman 1 güvenlik korucusu şehit olmuş, 5 jandarma personelimiz ise yaralanmıştır. Yaralılar Tatvan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır. Çatışma bölgesinden kaçan bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon icra edilmektedir. Yüce Türk milletine başsağlığı dileriz.'' ifadeleri kullanıldı.

BİTLİS'TE ŞEHİT SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Bitlis Tatvan Devlet Hastenesine kaldırılan yaralı askerlerden Jandarma Teğmen Baki Koçak, doktorların bütün müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Kaldırıldığı hastane şehit oldu.

Konuya dair tekrar açıklama yapan Bitlis Valiliği acı haberi şu ifadelerle duyurdu: 

''Bölücü terör örgütü (BTÖ) mensupları ile çıkan çatışmada, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli kahraman 1 güvenlik korucusu şehit olmuş, 5 jandarma personelimiz ise yaralanmıştır. Yaralılar Tatvan Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Tedavi altına alınan yaralılardan Jandarma Teğmen Baki Koçak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Yaralı 4 personelimizin tedavilerine devam edilmekte olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Çatışma bölgesinden kaçan BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon icra edilmektedir. Yüce Türk milletine baş sağlığı dileriz. Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde operasyonlarını arttırarak terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal