Sanal evrene Türkiye damgası: Başkan Erdoğan imzayı atacak!

Fiziksel dünyayı sanal dünya ortamında hayata geçiren 'metaverse' kavramı, AK Parti'nin ev sahipliğinde Başkan Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek "Forum Metaverse" programında ele alınacak. AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı'nın düzenlediği forum 'Metaverse' kavramının dünyada ilk kez bir Cumhurbaşkanı ve siyasi partinin katılımıyla tartışılacak olması açısından ayrı bir önem taşıyor.

21.03.2022-11:47 - (Son Güncelleme: 21.03.2022-12:13) Sanal evrene Türkiye damgası: Başkan Erdoğan imzayı atacak!

Son zamanlarda dünyanın gündemi olan Sanal evren 'Metaverse' birçok ünlü şirket yatırım yapmaya devam ediyor. Facebook geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında şirketin adını artık 'Meta' olarak değiştirdiklerini açıkladırlar. Hatta Meta'nın kurucusu olan Mark Zuckerberg, sanal evrende düzenlemiş olduğu toplantıyı kendi hesabından paylaşarak tüm dünyaya duyurdu. Bu paylaşımıyla birlikte metaverse kavramı hemen hemen herkesin aklında yer edindi. Hatta geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırma sonucunda Türkiye, sanal evrenden en fazla arsa alan ülke arasına girmişti.

Teknolojideki her gelişmede kurduğu dijital altyapısıyla ön almayı hedefleyen Türkiye, son yıllarda ortaya çıkan 'metaverse' yani sanal evren kavramını da bir forumla masaya yatırıyor.


Ankara'da kritik toplantı

Bugün Ankara'daki ATO Congresium'da gerçekleşeke olan Forum Metaverse'de, sanal gerçeklik, blokzincir, yapay zeka, artırılmış gerçeklik gibi teknolojilerin birbirleriyle uyumlu bir şekilde kullanılması yoluyla oluşan sanal evrene ay yıldızlı damgayı vurmak için yapılacak atılımlar konuşulacak.

AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı'nın düzenlediği forum 'Metaverse' kavramının dünyada ilk kez bir Cumhurbaşkanı ve siyasi partinin katılımıyla tartışılacak olması açısından ayrı bir önem taşıyor.

Başkan Erdoğan'ın da canlı yayına konuşacağı programda 'Metaverse ve Yaşam' ile 'Metaverse ve Değerler' başlıklı iki oturum yapılacak. İlk oturumda yapay zeka uzmanı ve veri bilimci Dr. Şebnem Özdemir, 'Token Ekonomi' girişimcisi Ali Erhan Tamer, Metaverse girişimcisi Burak Soylu, ikinci oturuma SODİMER Başkanı Prof. Levent Eraslan, Dijital Sanatlar Girişimcisi ve ISAAC Başkanı Filiz Dağ, fütürist ve teknoloji düşünürü Emrah Kaya konuşmacı olarak katılım gösterecek.

Davetiyelerde son teknoloji

Forum Metaverse için hazırlanan davetiyelerde de artırılmış gerçeklik teknolojisi göze çarpıyor. Davetiye üzerindeki QR kodun okutulmasıyla kişi, bir artırılmış gerçeklik modeline yönlendiriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal