Metaverse'de Arsa Çılgınlığı Farklı Boyuta Taşındı: Türkler Gözünü Mars'a Dikti!

Metaverse'de arsa çılgınlığı farklı bir boyuta ulaştı. Mars'tan arsa alımları sıralamasında Türklerin ilk sıralarda yer aldığı açıklandı. Peki, Mars'tan arsa almak ne kadar doğru? Uzmanlar yanıtladı.

05.02.2022-10:52 - (Son Güncelleme: 05.02.2022-10:56) Metaverse'de Arsa Çılgınlığı Farklı Boyuta Taşındı: Türkler Gözünü Mars'a Dikti!

İleride buralar değerlenir mantığı ile Türkler, metaverse evreninde arsa satın alımlarında dünyada birinci sıraya yükselmişti. Şimdi ise çıtayı aştı.

Kiminin arsa kiminin farklı bir dijital mülk peşinde merak saldığı Metaverse'de uzayda arsa satış alımları nihatet başlamış vaziyette. Türklerin Mars'ta arsa alımlarında yine önlerde yer aldığı söyleniyor.

Son dönemin en çok göze batan teknolojisi olan metavserse'de arsa satışı etkisi bu kez Mars'a kadar dayandı. USMVerse isimli oyun tabanlı Metaverse platformu Mars'ı simüle ederek arsa satışlarını satışa çıkardı. Buradan Türklerin de arsa satın almaya başladığı açıklandı.


MARS SİMÜLE EDİLDİ VE ARSA SATIŞLARI BAŞLADI

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, 'USMVerse isimli oyun tabanlı Metaverse platformu Mars'ı simüle ederek arsa satışlarına başladı. Arsa satışlarının başladığını belirten Kırık sözlerine şu şekilde devam etti, 'USM'nin açılımı Universal Metaverse. Mars'ta hayatın olduğu esprisi üzerine kurulan bu proje sanal ortamı ütopik bir şekilde tasvir ediyor. Tıpkı Amerika gibi gelecekte eyaletlere ayrılacak bu sanal evrende toplam 1 milyon parsel var. USMVerse'nin bir kısmı doğrudan proje sahibi yatırımcıların olacak.' dedi.


DİĞER EVRENLERİN AKSİNE FİYATLAR ÇOK YÜKSEK

Ali Murat Kırık sözlerine şu şekilde devam etti, 'Yüzde 40'lık kısmı ise evrende kullanılacak kripto para Raca Caca Token ile kullanıcılara satılacak. Diğer evrenlerin aksine fiyatları çok yüksek' açıklamasında bulundu. 


9 AYDA 3 MİLYAR DOLAR PİYASA DEĞERİNE ULAŞTI

Mars'ta şimdiki arsa fiyatlarının Radio Caca Token'in piyasa fiyatına bağlı olarak 11.000 TL-400.000 TL arasında değişim gösterdiğini söyleyen Kırık, 'Proje 9 ayda 3 milyar dolar piyasa değerine ulaştı. Türk yatırımcılar diğer ülkelere oranla bir adım önde yer alıyor. Hatta oluşturulan gruplar aracılığıyla USMVerse kulaktan kulağa yayılıyor. Projenin hangi noktalara geleceğini şu an için öngörmek erken olsa da Türkiye'de Radio Caca kripto para birimine yönelik ilgi, ister istemez USMverse'ye talep olacağını gösteriyor' açıklamasında bulundu. 

'Mars'tan arsa almak ne kadar doğru?' sorusuna Ali Murat Kırık, şu cevabı verdi: 'NFT ve kripto paralara olan ilgi devamlı artıyor. Ancak metaverse platformlarına gerçekten büyük yatırımlar yapmak için henüz çok erken. Hukuki düzenin oturtulamamış olması ve yasal müeyyidelerin eksikliği ister istemez gelecekte mağduriyetlere neden olabilir.' dedi.


ASLINDA SATIN ALDIKLARI ARSA DEĞİL NFT

Oxyai Kurucusu Ali Erhan Tamer, metaverse'de arsa alanların gerçek arsa değil NFT aldıklarını söyleyerek cümlelerine şu şekilde devam etti: 'Çoğu insan NFT token aldığının farkında değil. Arsa denilen, teknik olarak bir NFT. Bunu alırken hikayesine bakmak lazım. Arkasında nasıl bir ekonomi var, ne vaat ediyor? O sanal evrende nasıl etkinlikler olacak, yatırımcısı kim? Alanların bunun fiziki bir arsa olmadığını bilmesi gerekir. Ama insanların çoğu bunları bilmeden ileride değerlenir fikriyle metaverse'den arsa alıyor. Artık bunlar Mars'a da çıktı. Moda diye bu işlere girilmemeli.' açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal