Tüm Dünyaya Yeni Model: 2022 Gençlik Katılım Yılı Metaverse'de Tanıtıldı!

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, özel olarak tasarlanan sahnede, 2022 yılını ‘Gençlik Katılımı Yılı’ olarak belirlediklerini açıkladı.

23.02.2022-17:05 - (Son Güncelleme: 23.02.2022-17:29)

Bakan Kasapoğlu, Türkiye’nin farklı illerinden 16 genç ile gerçekleştirdiği etkinliği sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Alışılmışın dışında metaversede tanıtım organizasyonuna ilişkin açıklama yapan Bakan Kasapoğlu, ‘Burada bizimle olan pek çok arkadaşımızla birlikte olağanüstü bir heyecan içindeyiz. Biliyorsunuz bakanlık olarak; sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönden sizlere destek olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı, sizlerin bakanlığı. Tüm tesislerimizde bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmaları hep sizinle tasarladık. Arzu ettiğiniz eğitimleri, istediğiniz atölyeleri birlikte hayata geçirdik, faaliyetleri birlikte gerçekleştirdik’ dedi. 


Bu çalışmayla birlikte ilk kez bir bakanlığın bütçesini gençlerin yönlendirmeleriyle hazırlandığını belirten Kasapoğlu, ‘Şimdi hedeflerimizi büyütüp, yeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz’ diye konuştu. 

BAKANLIĞIMIZIN KARAR MEKANİZMALARINDA GENÇLER DAHA ETKİN OLACAK

2022 yılını ‘Gençlik Katılımı Yılı’ olarak ilan edildiğini ve gençlerin bakanlığın karar mekanizmalarında etkin rol oynayacağını belirten Bakan Kasapoğlu, şu ifadelere yer verdi; ‘Faaliyetlerin mutfağında, yönetiminde ve uygulamasında siz olacak, denetimleri siz yapacaksınız. Genç Kurul çalışmalarına başladı bile. Gençlik Şûrası’nın hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Yurtlarda katılım modelimizin çalışmaları tamamlandı, o da yakında hayata geçecek.’

GENÇLİK KATILIMI PORTALI KURULDU

Kasapoğlu, ‘Portalımız hazır, şu anda test yayınında sizleri bekliyor. Hemen katiliyorum.gsb.gov.tr adresine girerek ilk adımı atmanızı sizlerden bekliyorum’ diyerek gençlere çağrıda bulundu. 


Portalın tamamıyla gençlere ait olduğunu belirten Kasapoğlu, ‘Anketlere katılarak, fikirlerinizi paylaşarak, bakanlığınızın çalışmalarında direkt söz sahibi olacaksınız. Portalda sürekli yeni içerikler olacak, her konu sizin değerlendirmenize sunulacak ve pek çok projeye direkt olarak dahil olabileceksiniz” dedi. Web sitesinin, E- Katılım Projesi’nin ilk aşaması olma özelliği taşıdığının altını çizen Bakan Kasapoğlu, “Hemen tıklayın, bakanlığınızın her adımına dahil olun, tüm dünyaya yeni bir model tanıtma konusunda yine öncü olalım’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal