Salda Gölü Nerede, Nasıl Gidilir?

Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Salda gölü, turist sayısının giderek artmasıyla birlikte mekanın popülerliği de aynı oranda bir artış gösteriyor. Peki, Salda gölü konaklama nasıl oluyor? Salda gölü kamp yapılabilir mi?

02.02.2019-11:18 - (Son Güncelleme: 14.01.2022-11:39)

Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Salda gölü, Türkiye’nin son yıllarda keşfedilen önemli turizm noktalarından birisi. Turist sayısının giderek artmasıyla bu mekanın popülerliği de aynı oranda bir artış gösteriyor.

SALDA GÖLÜ NEREDE?

Salda Gölü, Burdur ili Yeşilova ilçesi sınırları içerisinde bulunuyor. Burdur-Denizli-Antalya şehir üçgeninin hemen ortasında olduğu söylenebilir.
Salda Gölü, Yeşilova’ya 5 km, Burdur’a 60 km, Denizli’ye 100 km ve Antalya’ya 160 km uzaklıkta bulunuyor.
Konumu itibariyle, Eşeler dağının eteklerinde, Torosların batı kesiminde denizden yüksekliği 1193 metre, genişlik olarak 44 kilometrekare yüz ölçümü olan ve binlerce sene önce jeolojik bir çökme sonucu meydana geldiği düşünülen bu krater gölü, 185 metrelik derinliği ile Türkiye’nin birinci dünyanın ise üçüncü en derin ve en temiz gölü olma statüsüne sahip.

SALDA GÖLÜNE NASIL GİDİLİR?
Türkiye’nin eşsiz bir güzelliği olan Salda Gölü; Denizli, Isparta ve Antalya illerine yakın bir alanda bulunuyor. Bu üç şehrin hepsine de Türkiye’nin her tarafından uçak kullanarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Isparta, Denizli ve Antalya’ya uçakla gittikten sonra toplu taşıma kullanarak Salda Gölü’ne gidebilirsiniz. Bu şehirlerden Salda Gölü’ne en yakın havalimanı ise Isparta’da. Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’ndan Salda Gölüne olan uzaklık 109 km. Havalimanından Burdur’a gidip oradan da toplu taşıma ile Salda Gölü’ne ulaşabilirsiniz. Isparta Havalimanı-Burdur arası toplu taşıma ücreti ise 14 TL.


KONAKLAMA

Salda Gölü'nde direkt olarak konaklama imkanı bulunmuyor. Eşsiz doğası ve kırılgan yapısı gereği kumsalının üzerinde hareket alanı kısıtlıdır ve kolayca bozulabilir. Bu yüzden göle yakın oteller, bungalovlar tercih edilmektedir. Göle yakın en yakın yerlerse genel olarak doğal kamp alanları oluyor. Eskiden ücretsiz olan kamp yerleri, şu an ücretli olmuş durumdadır. Birçok hizmeti kamp alanları sağlamaktadır. Bu hizmetlerin içine elektrik, banyo, lavabo, yemek girmektedir. 

MARS'A ÇOK BENZEMESİYLE ÜNLÜ

Nasa'nın 2021 yılında yaptığı açıklamayla birlikte Salda gölü, dünya üzerinde Mars'a en çok benzeyen yer konumundadır. Yüksek magnezyum içerikli beyaz kayaçların Mars'ta da bulunması, Salda'yı daha da ilgi çekici kılmaktadır. Yapılan Mars araştırmaları, Salda'nın bu yönünü ortaya çıkardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal