Sakarya'da bile yaşamıyorlar! Bungalov dolandırıcılarının elde ettiği haksız kazanç dudak uçuklattı!

Sakarya, bungalov evlerinin en çok yaygın olduğu yerlerden biri ve Sapanca ilçesine çevre kentlerden ilgi ve alaka büyük. Yakın süreçte rehavet gören ve yaygınlaşan bungalovlar dolandırıcıların yeni meskeni haline geldi. Son zamanlarda 5 ayrı bungalov dolandırıcılığı yaşandı.

30.05.2022-15:56 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-15:56)

Karantina sürecinde en çok tercih edilen bungalovlar, hem tatil amacıyla hem de virüsten kendilerini korumak amacıyla vatandaşların ilgi odağında. Sakarya, bungalov evlerinin en çok yaygın olduğu yerlerden biri ve Sapanca ilçesine çevre kentlerden ilgi ve alaka büyük.

5 ayrı bungalov dolandırıcılığı yaşandı

Yakın süreçte rehavet gören ve yaygınlaşan bungalovlar dolandırıcıların yeni meskeni haline geldi. Son zamanlarda 5 ayrı bungalov dolandırıcılığı yaşandı. Gerçekleşen dolandırıcılık olaylarının akabinde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yaşanan dolandırıcılıkla alakalı inceleme başlattı.

5 ayrı bungalov dolandırıcılığı yaşandı

5 milyon TL haksız kazanç elde etmişler

Sakarya ile hiçbir bağlantısı olmayan A.Ç. (31), E.Ç. (25), B.C. (25), F.A. (24), K.K. (24) ve U.A. (17) şahıslar internete sahte bungalov resimleri koyarak 160 kişiyi dolandırdıkları şüphesiyle gözaltına alındılar. Gözaltına alınan şahıslar İstanbul, Bursa, Yalova ve Kocaeli'nde gerçekleştirilen baskınlarda yakalandılar. Sahte bungalov resimleri  ve boş arazileri göstererek vatandaşları dolandıran şahıslar birçok dolandırıcılık suçundan 5 milyon TL haksız kazanç elde etmişler. Gerçekleşen baskınlarda birçok telefon, bilgisayar, tablet ele geçirilirken daha önce bir çok suç kaydı olan A.Ç (31 direkt tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüphelilerin işlemleri halen sürmekte.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal