İlhan Taşçı kimdir? İlhan Taşçı nereli ve kaç yaşında? RTÜK üyesi İlhan Taşçı biyografisi

RTÜK, aldığı birbirinden ilginç kararlar ile gündemde kalmaya devam ediyor. Vatandaşlar da haklı olarak RTÜK üyelerinin kim olduklarını merak edip araştırmaya başlıyorlar. RTÜK üyesi İlhan Taşçı kim? İlhan Taşçı aslen nereli ve kaç yaşında? Radyo Televizyon Üst Kurumu üyesi İlhan Taşçı 'nın biyografisi haberimizin detaylarında..

30.05.2022-16:08 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-16:08) İlhan Taşçı kimdir?  İlhan Taşçı  nereli ve kaç yaşında? RTÜK üyesi İlhan Taşçı  biyografisi

RTÜK, aldığı birbirinden ilginç kararlar ile gündemde kalmaya devam ediyor. Vatandaşlar da haklı olarak RTÜK üyelerinin kim olduklarını merak edip araştırmaya başlıyorlar. RTÜK üyesi olan İlhan Taşçı kim? İlhan Taşçı aslen nereli ve kaç yaşında? Radyo Televizyon Üst Kurumu üyesi olan İlhan Taşçı 'nın merak edilenleri ve biyografisi haberimizin devamında..

Radyo Televizyon Üst Kurumu üyesi olan İlhan Taşçı kim?

İlhan Taşçı, 1975 tarihinde Konya 'nın Cihanbeyli ilçesinde dünyaya geldi. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde tamamladı. Gazetecilik mesleğine ise ilk adımını Cumhuriyet Gazetesi'nde çalışarak adım attı. Newyork 'ta 11 Eylül 2001 yılında yaşanan İkiz Kuleler saldırısını düzenlediği iddia edilen El Kaide örgütünün Türkiye 'deki parasal kaynak ile bağlantılarına dair yapmış olduğu haberi sayesinde 2001 yılının Çağdaş Gazeteciler Derneği '' Gazetecilik Başarı '' ödülünü almaya layık görülmüştür.

Üst düzey bürokratların da isimlerinin yer aldığı milyonlarca dolarlık akaryakıt kaçakçılığına dair yapmış olduğu haberleri ile 2005 'te Bülent Dikmener Jüri Özel Ödülü 'nü aldı.

İlhan Taşçı kimdir

Türkiye 'nin geniş bir alanı içinde istihbarat çalışması yapmak için kurulması planlanan gizli bir örgütün kurulma hazırlıkları ile harcamalarının örtülü ödenek tarafından karşılanması planlarına dair '' Kaçakçılıkta Özel İstihbarat Örgütü '' haberlerini yaparak 2005 'te Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından başarılı gazeteci ödülünü almaya hak kazanmıştır.

İlhan Taşçı, İsmailağa ile Fetullah Gülen cemaatlerine de yönelik olarak yapılan soruşturmaların siyasi baskılar ile durdurulup, dosyaların sümenaltı edilmesi hakkında '' Cemaate dokunulamadı '' haberini yaparak Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan 2009 Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı ödülünü siyasi haber dalında almıştır.

Yazmış olduğu kitapları ve yazıları ile Türkçe 'ye vermiş olduğu katkılarından ötürü Dil Derneği tarafından 2017 yılında Onur Ödülüne layık görülmüş ve yazmış olduğu inceleme ile araştırma kitapları arasında; Maskesiz Soygun 15. Basım 2011, Babam Sağ Olsun 5. Basım 2011, Telekulağın Duydukları 2. Basım 2009, Cüppeli Adalet 8. Basım 2011, İlahi Adalet 6. Basım 2011 yer almıştır. 2012 'de yayımlanan Ömrümün Son Hükmü ise İlhan Taşçı 'nın kaleme almış olduğu ilk romanıdır. 2013 'te mahkemelerde ifade veren gizli tanıkları mercek altına aldığı Kim Bu Gizli Tanıklar, Ne Anlatıyorlar Gizli Tanıdık ile 2014 'de yasadışı yapılan telefon dinlemelerini incelediği Paralel Hat adlı kitabı yayımlamıştır.

RTÜK üyesi İlhan Taşçı

BBC Türkçe servisinin Ankara muhabirliği görevinde bulunmuş ve siyasi analizler yazmıştır. Halk TV ekranlarında da haftalık olarak programlar hazırlayarak sunuculuğunu yapmıştır.

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı tarafından da her sene düzenli olarak yapılan '' Araştırmacı Gazetecilik '' kursunda eğitmen olarak görev yapmıştır. TRT Ankara Radyosu 'nda yayımlanan Gündem adlı programda da haftalık olarak programa yorumlar yapmış olan Taşçı, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Gazeteciler Cemiyeti ile Çağdaş Gazeteciler Derneği 'ne üyedir. Çınar Tümer adında bir erkek çocuk sahibidir. CHP kontenjanından 16.10.2017 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu 'nda yapılan seçim ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyesi olarak seçilmiştir.

Sümeyra Koçak
sumeyrak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal