Sahurda ne yenir? Sahurda tok tutacak meyve sebze ve besinler

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar hem sağlıklarını koruyabilmek için hem de oruç tutarken en çok tok tutan yiyecekleri merak ettikleri için araştırmalara başladı. Peki sahurda en çok tok tutan yiyecekler nelerdir? Hangi yiyecekler iftar ve sahurda daha faydalıdır? Merak edilen tüm detaylar haberimizde.

01.04.2022-20:53 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-20:53) Sahurda ne yenir? Sahurda tok tutacak meyve sebze ve besinler

Ramazan ayı insanların en özel sofraları kurduğu, sevdikleriyle bir araya geldiği ve ibadetlerini yerine getirdiği en özel aylardan biridir. Sahur yaparken de insanlar gün boyu kendilerini en çok tok tutacak besinleri merak ediyor. Sizler için hem sağlıklı hem de tok tutacak besinleri haberimizde derledik.

Sahurda Ne Yenmelidir

İftar ve sahurda ne yenmelidir

Oruç tutarken mide ve bağırsak sağlığı oldukça etkilendiği için sahurda ve iftarda meyve ve sebze yemenin ciddi faydaları bulunmaktadır. Bu faydalar şu şekilde sıralanabilir;

-Midede oluşan şişkinliğe iyi gelir.

-Gün boyu çalışmayan sindirim sisteminin daha hızlı çalışabilmesine yardımcı olur ve hazım kolaylaşır.

-Kolestrolün yükselmesini engeller.

-Kilo alımını engeller.

-Kalp ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olur.

-Antioksidan özellikleri bulunduğundan vücuttaki toksinlerin kolay ve doğal şekilde atılabilmesine yardımcı olur.

-Sebzelerden yeşillik tüketilmesi vücutta ödem oluşmasını engeller ve oluşan iltihapların sağlıklı biçimde atılmasını sağlar.

-Özellikle de sahur yaparken yenilen yeşillikler vücudun gün içindeki su ihtiyacının karşılanarak böbrek sağlığının korunmasına yardımcı olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal