Sahte Coronavirüs Testleri Ele Geçirildi

ABD Gümrük ve Sınır Birliği tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'den ABD'ye gönderilen sahte coronavirüs testlerinin Los Angeles Havalimanı'nda yakalandığı belirtildi.

16.03.2020-17:20 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-17:56)

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını dünya üzerindeki yayılımını artırarak devam ettiriyor. Salgınla birlikte uluslar ve bireyler önlemlerini almaya devam ediyor. Özellikle bireyler kişisel temizliğe daha çok önem vermeye başlarken, bu durum fırsatçıları harekete geçirdi. Korkuyu fırsata çevirmek isteyenler fahiş fiyatlardan ürün satmaya ve sağlık ürünlerinin sahtelerini satmaya başladı.

Bu durum sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde böyle oldu. ABD Gümrük ve Sınır Birliği, İngiltere'den ABD'ye gönderilen sahte coronavirüs test kitlerinin Los Angeles Havalimanı'nda ele geçirildiğini duyurdu. Kurum, test kitlerinin gümrüğe 'su' olarak bildirildiğini ancak incelemenin ardından gerçeğin ortaya çıktığını belirtti.

ALİ BABA'DAN ABD'YE YARDIM

Öte yandan, ABD'de sınırlı sayıda coronavirüsü testi olduğu ve bu nedenle sadece ihtiyaç sahiplerine test yapıldığı belirtiliyor. Alibaba'nın kurucusu Çinli girişimci Jack Ma ABD'ye yardım için 500 bin test kiti göndereceğini açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal