Özbekistan'da Yeni Tip Coronavirüs Vaka Sayısı 6'ya Çıktı

Özbekistan'da 5 kişide daha yeni tip coronavirüs (Covid-19) saptanmasıyla vaka sayısı 6'ya çıktı.

16.03.2020-16:54 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-16:52) Özbekistan'da Yeni Tip Coronavirüs Vaka Sayısı 6'ya Çıktı

Özbekistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, dün Fransa'dan gelen bir Özbek vatandaşında saptanan virüse, onun iki çocuğunda ve üç kişide daha rastlandı. Bu vakalarla toplam sayı 6'a yükseldi.

Diğer yandan Kültür Bakanlığı, 30-31 Mart'ta düzenlenecek "Hive 2020 Türk Dünyası Kültür Başkenti" ve 14-17 Nisan'da yapılması planlanan "Buhara 2020 İslam Dünyası Kültür Başkenti" açılış etkinliklerinin iptal edildiğini açıkladı.

Coronavirüs sebebiyle ülkedeki tüm spor etkinlikleri ertelendi.

UKRAYNA'DA 2 KİŞİDE DAHA VİRÜS TESPİT EDİLDİ

Ukrayna Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Çernovtsi bölgesinde 2 kişide daha virüs saptandığı açıklandı. Böylece vaka sayısı 5’e çıktı.

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 17 Mart itibarıyla ülkenin diğer şehirlerine ulaşımın sınırlandırılacağını, kültür ve spor etkinliklerinin yasaklanacağını duyurdu.

Kiev'de alışveriş merkezleri ve lokantaların kapatılacağı, alışverişlerin internet üzerinden yapılacağını kaydeden Kliçko, sadece bakkal, banka, eczane ve akaryakıt istasyonlarının çalışacağını bildirdi.

Ukrayna’da geçen hafta coronavirüs vakası 71 yaşındaki bir kadının yaşamını yitirmesiyle ülkede ilk can kaybı kayıtlara geçmişti.

RUSYA'DA VAKA SAYISI 66’YA YÜKSELDİ

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, yaptığı basın toplantısında, virüs tespit edilen kişi sayısının 66'ya çıktığını bildirdi.

Muraşko aynı zamanda Belarus ile sınırları kapatma kararı aldıklarını ifade etti.

Öte yandan, Rus Utair hava yolu şirketi, coronavirüs sebebiyle Özbekistan'a uçak seferlerini askıya aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal