Şahmeran duası nedir, nasıl okunur? Ramazan ayında şahmeran duası fazileti

Ramazan ayı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. İnananlar, bu mübarek ayda Ramazan orucunu tutup ibadetlerini yerine getirerek sevap kazanmak istiyor. Birçok kişi Ramazan ayında sıklıkla okunan Şahmeran duasını araştırıyor. Şahmeran duası nedir? Ramazan’da okunan Şahmeran duasının faziletleri nelerdir? Sorularına yanıt aranıyor.

01.04.2022-15:03 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-15:03) Şahmeran duası nedir, nasıl okunur? Ramazan ayında şahmeran duası fazileti

On bir ayın sultanı Ramazan ayına çok az bir zaman kala inananlar ibadetlerini yerine getirecek olmanın heyecanı içinde. Mübarek Ramazan ayında ibadetlerini yapıp dualarını okuyarak Yüce Allah’a el açacak olan Müslümanlar, Şahmeran duasını da gündeme getirdi. Ramazan ayında da okunan Şahmeran duası merak konusu oldu. Birçok kişi Şahmeran duası nedir? Şahmeran duasının faziletleri nelerdir? Sorularına cevap bulmaya çalışıyor.

Ramazan ayında okunacak dualardan bir tanesi de Şahmeran duası. Dualar, insanların yaratıcılarından bulundukları isteklerdir. İnsanlar dualar ile Yüce Allah’la bağ kurar. Bu sayede okunacak pek çok dua vardır. Bu dualardan biri olan Şahmeran duasının da pek çok fazileti vardır. Dualar insanların içlerini rahatlatan, huzur bulmalarını sağlayan araçlardır. Şahmeran duası da bu nedenlerle okunur.

Allah’tan bir şey istemek ve rahatlamak için okunan dualardan biri olan Şahmeran duası bir neden olmaksızın da okunabilir. Problemlerinden kurtulmak isteyenler, zengin olmak isteyenler, sınavlarında başarılı olmak isteyenler, kısmeti açılsın isteyenler ve başka istekleri olanlar Şahmeran duasına başvurur. İnsanlar Şahmeran duasını dertlerinin dermanı olarak görür. Duaların hepsinde olduğu gibi Şahmeran duasında da içten bir şekilde Allah’a el açmak gerekir. İstekleri kabul olsun isteyenler Şahmeran duasını günde 7 defa okumalıdır.

Şahmeran Duası

Şahmeran duası neden okunur?

Mutlu bir hayat, sağlıklı ve başarılı bir ömür isteyenler Şahmeran duasını okur. Hayırlı kazançlar elde etmek isteyenler de Şahmeran duasına başvurur. Şahmeran duası, okuyan kişiye huzur verir, rahatlatır. İçten bir şekilde Allah’a yakarmak isteyenler de bu duayı okuyabilir. Bütün dualarda olduğu gibi Şahmeran duasında da asıl amaç Allah’la bağ kurmaktır. Duaların en büyüğü, en faziletlisi olarak görülen Şahmeran duasının Ramazan ayında okunması çok hayırlıdır. Bu dua Ramazan ayında okunduğunda ve günde 7 defa okunduğunda kişinin dileklerinin ve yakarışlarının kabul olacağına inanılır.

Şahmeran duasının anlamı nedir?

Allah’a yakarmak, ondan bir dilekte bulunmak ve huzura kavuşmak gibi nedenlerle okunan Şahmeran duası, “Her şeye can verip onu ayakta tutan ve gerçek hayatın sahibi olan Rabbim, senden başka bir ilah yoktur. Her şeyden yüce ve büyük olan Rabbim saklı ve gizli olan her şeyi sen işitirsin ve bilirsin. En merhametli sensin. Her şeyin ortağı olmayan, tek ve yalnız yaratıcısı Rabbim, senden başka bir ilah yoktur. Eşi ve benzeri bulunmayan Rabbim, sen yarattıklarına karşı şefkatli ve merhametli olansın.

Her şeye galip gelen ve azameti çok büyük olan Rabbim, senden başka bir ilah yoktur. Her şeyi hakkıyla bilen ve işiten ve her şeye gücü yeten Allah'ım büyük arş ve her şeyin sahibi gafletten, acizlikten hatalardan uzak olan Allah'ım senden başka bir ilah yoktur. Tüm varlıkların hak sahibi olan ve ölüleri diriltecek olan Allah'ım senden başka bir ilah yoktur. Tüm güzel isimler sadece senindir ve senin içindir.” Anlamına gelmektedir.

Duaların şahı olarak nitelendirilen Şahmeran duasının birçok fazileti vardır. Müslümanlar, Şahmeran duasının Ramazan ayında okunmasının çok hayırlı olduğuna inanır. Duayı okuyarak Allah’a ek açan kişinin içten gelerek bu ibadeti yapması gerekir. Sınavda başarılı olmak, hayatta mutlu olmak, sağlıklı olmak, huzur bulmak, hayırlı kısmet bulmak, hayırlı iş bulmak ve pek çok nedenle okunan bu dua, duaların en büyüğü olarak görülür. Çok etkili olduğuna inanılan bir duadır. Bu duanın Ramazan ayında okunması ve günde 7 defa okunması çok hayırlıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal