Şahmeran duası nedir, ne zaman, ne için okunur? Şahmeran duasını okumak günah mı? Şahmeran duası türkçe okunuşu ve anlamı

Sıklıkla aratılan, anlamı, okunuşu ve faziletleri merak edilen dualardan biri de Şahmeran duasıdır. Panik atak hastalığına karşın okunabilecek olan bu dua, zengin olmak için de okunmaktadır. Peki Şahmeran duası nedir, ne için ve ne zaman okunur? Konuya ilişkin detayları haberimizde verdik.

16.03.2022-17:49 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-17:50) Şahmeran duası nedir, ne zaman, ne için okunur? Şahmeran duasını okumak günah mı? Şahmeran duası türkçe okunuşu ve anlamı

Şahmeran duası, içerisinde Allah'ın isimlerini bulundurmaktadır. Bu dua, panik atak hastalığı için okunmasının yanı sıra aynı zamanda zenginlik ve rızkı genişletmek için de okunmaktadır. 

Şahmeran duasını okumak günah mıdır?

Şahmeran duası Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen bir duadır. Bunun yanı sıra Me-sur dua olarak bilinen yani Peygamber Efendimz'in uygulayarak ümmetine de tavsiye ettiği dualardan biridir. Ayrıca bu duanın içinde Esmaü'l Hüsna'ya yer verilmesinden ötürü Allah'ın isimlerinin şifa olmasından dolayı hastalıklara karşı bu duanın şifa olacağı düşünülmektedir. 

Tüm bunların yanı sıra duanın içinde barındırdığı bazı ifadelerin Allah'ın sıfatlarından olmadığı bu yüzden de sakıncalı olabileceği söylenmketedir. Lakin dua da bir yanlışlık olduğu değil baskı da bir yanlışlık olduğu öne sürülmektedir. 

şahmeran duasının okunuşu

Şahmeran duası Arapça okunuşu

1- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Hayyu'l Kayyum

2- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Aliyyu'l hakim

3- Allah'u la ilahe illa Hüve's Semiu'l Alim

4- Allah'u la ilahe illa Hüve'r Rahmanü'r Rahim

5- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Vahidü'l Ehad

6- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Ferdü'l Varid

7- Allah'u la ilahe illa Hüve Raufu'r Rahim

8- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Aziz'ur Rahim

9- Allah'u la ilahe illa Hüve'z Zahiru'l Batın

10- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Ahadu's Samed

11- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Fettahu'l Alim

12- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Azizu'l Alim

13- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Hannanu'l Mennanu Deyyan

14- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Kadiru'l Kadir

15- Allah'u la ilahe illa Hüve' Rafiu'l Alim

16- Allah'u la ilahe illa Hüve'r Rabbü'l Arş'il Azim

17- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Meliku'l Kudüs

18- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Hakku'l Mübin

19- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Baisü'l Varis

20- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Esmau'l Hüsna

21- Hüve'l Hayy'u la ilahe illa Hu Fed'uhü Muhlisine Lehü'd-diyn

22- Sübhane Birahmetike ya Erhame'r -rahimin.

23- Ve'l Hamdu -lillahi Rabbi'l Alemin

Şahmeran duasının Türkçe anlamı

Her şeye hayat verip onları ayakta tutan, gerçek hayatın tek sahibi olan Rabbim, senden başka ilah yoktur. Her şeyden yüce Rabbim gizli ve saklı olan her şeyi sen bilirsin ve işitirsin. Sen en merhametlisin. Her şeyin tek yaratıcısı, ortağı olmayan ve yalnız yaratıcısı Rabbim, senden başka bir ilah yoktur. Eşi ve benzeri olmayan, bulunmayan Rabbim. Sen yarattıklarına merhametli ve şefkatli olansın. Azameti çok büyük olan, her şeye galip gelen Rabbim senden başka bir ilah yoktur. Her şeyi hakkı ile işiten ve bilen Allah'ım, her şeye gücü yetmekte olan Kadir Allah'ım, büyük arş ve her şeyin sahibi, tüm acizlikten, gafletten, hatalardan uzak olan Allah'ım senden başka bir ilah yoktur. Ölenleri diriltecek olan ve bütün varlıkların hak sahibi Allah'ım, senden başka bir ilah yoktur. Tüm güzel isimler ancak senindir ve senin içindir.

İahmeran duası günde kaç defa okunmalıdır?

Kimi kaynaklara göre bu duanın 7, 21, 41 ya da tekil olacak şekilde okunması tavsiye edilmiştir. Bunun yanı sıra bazı Alimler ise dua okurken sayı verilmesine karşıdır. Duaların ve okumanın sınırı olmadığını belirtirler. Dolayısıyla bu dua da dilenildiği kadar okunabilir. 

Şahmeran duasının faziletleri

Bu dua, duaların kabul olmasında etkili olmasının yanı sıra muhabbet ve sevgiyi artırır, kişinin ruhsal sıkıntılarına iyi gelir, gece korkmaya karşı okunabilir ve belirttiğimiz gibi bol rızık için de okunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal