Erdoğan'dan gündeme dair kritik açıklamalar, Putin ile Zelenskiy görüşebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vladimir Putin ile Volodimir Zelenski'nin görüşme ihtimaline, "Zelenski'nin olumlu tavrı var. Sayın Putin'in de daha önce olumlu yaklaşımı vardı." şeklinde yanıt verdi.

01.04.2022-14:47 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-15:25) Erdoğan'dan gündeme dair kritik açıklamalar, Putin ile Zelenskiy görüşebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazından sonra yaptığı açıklamada, "İstanbul'da liderler zirvesi gerçekleştirebilirsek büyük mutluluk duyacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, dün Zelenski ile görüştüğünü bugün de Vladimir Putin ile görüşeceğini belirterek, "Dün Sayın Zelenski ile bir görüşmemiz oldu. Bugün de 16.00 gibi Sayın Putin ile görüşmemiz olacak. Ön görüşmeler neticesinde varılan mutabakatın getirisini artık liderler bazında özellikle Kırım ve Donbas noktasında adımın atılması için liderlerle görüşmenin, bu konuda ev sahipliği yapabileceğimizi ifade ettik. Zelenski'nin olumlu bakışı var. Putin de daha önceden olumlu yaklaştı. Bugün yapacağımız görüşmeyle tarihi onlar belirleyecek. Olumsuz gidişatı olumlu hale çevirirsek mutluluk duyarız." dedi.


Karadeniz’deki mayın

Geçtiğimiz hafta boğazda görülen ve paniğe neden olan mayın ile ilgili de konuşan Erdoğan, “Denizlerimizdeki mayınlarla ilgili deniz kuvvetlerimiz ciddi bir çalışmanın gayreti içerisinde. Şu ada bir sıkıntı söz konusu değil. Başta Savunma Bakanım olmak üzere deniz kuvvetleri konunun takibini yapıyorlar, tedbiri elden bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal