Şahbaz Şerif kimdir, kaç yaşında? Pakistan'ın yeni başbakanı Şahbaz Şerif hangi partiden? Şahbaz Şerif Türkiye ile olan ilişkilere nasıl bakıyor?

Pakistan'da İmran Han hükümeti güvensizlik oylamasının ardından görevden düşünce mecliste yeni başkan seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonucunda Pakistan'ın yeni başkanı Şahbaz Şerif oldu. Peki, yeni Pakistan Başkanı Şahbaz Şerif kimdir? Şahbaz Şerif Türkiye ile nasıl bir ilişki içerisindedir?

11.04.2022-16:09 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-16:38) Şahbaz Şerif kimdir, kaç yaşında? Pakistan'ın yeni başbakanı Şahbaz Şerif hangi partiden? Şahbaz Şerif Türkiye ile olan ilişkilere nasıl bakıyor?

Pakistan'da Yüksek Mahkeme tarafından verilen karar sonrasında mecliste yapılan güven oylamasının sonucunda İmran Han hükümetinin görevine son verilmişti. Bugün gerçekleştirilen seçimlerle ülkenin yeni başkanı PML-N lideri Şahbaz Şerif seçildi.

Şahbaz Şerif kim?

Şahbaz Şerif, ülkede bu zamana dek 3 kere başbakanlık yapmış ve en son 2017 senesinde yolsuzluktan yargılanan Navaz Şerif'in erkek kardeşidir.

Devrimci şiirlerden yaptığı alıntıların yanı sıra sert yöneticiliğiyle bilinen Şerif, PML-N liderliği öncesinde Pencap eyaletinde senelerce başbakanlık görevi yapmıştır.

Yetmiş yaşında olan yeni başbakan Şerif, aile mirası olan ülkedeki en iyi çelik şirketlerinden birine de sahiptir. Ayrıca Şerif 2019'da kara para aklama suçundan yargılanmış ve mallarının bir kısmına el konulmuştur. Yargılanma sonucunda 2020'de tutuklanmasına karar verilen Şerif, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra kefalet ile tahliye edilmişti.

 

Ülke siyasetinde önemli söz sahibi orduyla ve muhalifler ile gergin ilişki sürdüren ağabeyinin tersine Şerif, rakipleri ile uzlaşma yoluna giden bir siyasetçidir. Şerif'i görevinde bekleyen en önemli sorunlar olaraksa ekonomi ile güvenlik sorunları olarak görülüyor.

Şahbaz Şerif Türkiye ile nasıl bir ilişki içerisinde?

Görev yaptığı süreçlerde Türkiye'yle yakın ilişki kuran Şahbaz Şerif, 15 Temmuz sonrasında Pakistan'daki yirmi iki FETÖ okulunu kapattırarak Maarif Vakfı'na devredilmesine karar vermişti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal