Pakistan'da demokrasi krizi çözüme kavuştu: Güven oylaması sonrası İmran Han hükümeti düşürüldü

Pakistan’da yaşanan demokrasi krizi yapılan güven oylaması ile çözüme kavuştu. Yapılan oylama sonrası İmran Han hükümeti düşürüldü, yerine gelmesi beklenen isim ise ülke genelinde merak konusu oldu.

10.04.2022-10:41 - (Son Güncelleme: 10.04.2022-10:41) Pakistan'da demokrasi krizi çözüme kavuştu: Güven oylaması sonrası İmran Han hükümeti düşürüldü

Pakistan bir süredir iç savaşla mücadele ediyordu. Yapılan çalışmalar sonrası Yüksek Mahkemenin kararı sonrası mecliste yapılabilen güven oylaması sonucu İmran Han hükümeti düşürüldü. Yeni başkanın ise Şahbaz Şerif'in olması bekleniyor. 

Pakistan’da demokrasi krizi çözüldü

Bir süredir karışık olan Pakistan’da yapılan güven oylaması sonrası  İmran Han hükümeti düşürüldü. Yerine gelecek ismin, İslam Ulema Camiası(JUI-F), Pakistan Müslüman Ligi (PML-N), Pakistan Halk Partisi (PPP)'nin öncülük ettiği Pakistan Demokratik Hareketi'nin desteklediği PML-N lideri Şahbaz Şerif olması bekleniyor. 

Şahbaz Şerif

Türkiye dostu şahbaz şerif

Türkiye dostluğu ile tanınan Şahbaz Şerif, daha önce Pakistan'ın en büyük eyaleti 110 milyon nüfuslu Pencap'ta üç dönem Başbakanlık yapmış ve oldukça başarılı olmuştu. Görevi dönemlerinde Türkiye ile çok yakın ilişkiler içerisinde olan Şahbaz Şerif, 15 Temmuz'dan sonra Pakistan'da bulunan 22 FETÖ okulunu kapattırıp Maarif Vakfı'na devrettirmişti. O dönem muhalefette olan İmran Han, FETÖ okullarının kapatılmasını protesto etmek için Erdoğan'ın Pakistan ziyareti esnasında parlamentoda yapacağı konuşmayı boykot ederek katılmayacağını açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal