İmran Han hükümetinin düşmesi sonrasında Pakistan'ın yeni Başbakanı Şahbaz Şerif oldu

İmran Han hükümetinin düşmesinin ardından yapılan seçimde başbakan Şahbaz Şerif oldu.

11.04.2022-15:15 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-15:34)

İmran Han hükümetinin düşmesinin ardından yapılan seçimde başbakan Şahbaz Şerif oldu.

Ne olmuştu?

Pakistan Parlamentosu'nda yapılan güvensizlik oylaması sonucu İmran Han hükümeti düştü. Oylamada Başbakan İmran Han hükümeti, 174 'hayır' oyu alarak çoğunluk sınırı olan 172 oyun altında kaldı. İmran Han, Pakistan'da güvensizlik oylamasıyla görevinden alınan ilk Başbakan oldu. Güvensizlik oylamasanı yönelik yaptığı açıklamada ABD'yi Pakistan'ın iç politikasına karışmakla suçlayan Han, ithal edilmiş bir hükümeti asla kabul etmeyeceğini belirterek, 10 Nisan akşamı için tüm ülkeyi sokaklara çağırmıştı.


Parlamento güvensizlik oylamasıyla hükümeti düşürdü

Pakistan parlamentosu dün hemen hemen 13 saatlik bir oturumun sonlanmasından sonra Han’ın hükümetini güvensizlik oylamasıyla düşürmeye karar verildi. Güvensizlik oylamasında Han'ın hükümeti, 174 hayır oyu aldı. Pakistan Ulusal Meclisi, 342 milletvekilinden oluşuyor. Başbakan Han'ın görevden alınması için en az 172 oy gerekiyor. Hükümet, mecliste çoğunluk sınırı olan 172 oyun altında kalarak düşerken İmran Han ise Pakistan’da güvensizlik oylamasıyla giden ilk başbakan oldu.

Han 8 Nisan günü, güvensizlik oylaması kararının ardından Pakistan’ın “ithal edilmiş” bir hükümetini kabul etmeyeceğini ve 10 Nisan akşamı için tüm ülkeyi sokaklara çağırmıştı. Han, 'Pakistan’daki tüm seçmenlerime pazar günü akşam namazından sonra evlerinizden çıkıp, yönetime gelmeye çalışan bu ithal edilmiş hükümete karşı barışçıl bir şekilde protesto etmeniz gerektiğini söylüyorum' açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal