Sağlıklı Cildin Sırrı

Parlak ve aydınlık bir cilde sahip olmak için pahalı kozmetik ürünleri almanıza gerek yok. Cildinizin sağlıklı ve ışıl ışıl parlaması için cildinizi temiz tutmalı ve düzenli beslenmeye özen göstermelisiniz. Peki, ışıltılı bir cilt için neler yapabilirsiniz? Detaylar haberimizde...

15.06.2020-13:02 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-12:52) Sağlıklı Cildin Sırrı

Cildiniz yediğiniz besinlerden etkilenir. Sağlıklı besinleri tükettiğinizde yararlı maddeler kan yoluyla cildinize ulaşır ve cildinizin yenilenmesine yardımcı olur. Bu yüzden sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir.

CİLT SAĞLIĞI İÇİN NASIL BESLENİLMELİDİR?

Su, tüm organlarımız gibi cildimize de oldukça yararlıdır. Bolca içilen su cildin kurumasını engeller. Aynı zamanda bol su tüketiminde cildin esnekliği artacağı için yaşlanmayı geciktirir.

Güzel bir cilt için, maydanoz, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeleri tüketmek önemlidir. Düzenli olarak yeşil yapraklı sebze tüketmek, cilt hücrelerini yeniler ve parlak bir cilde kavuşmanızı yardımcı olur.

CİLDE C VİTAMİNİ KATKISI ÖNEMLİ

C vitamini ciltte oluşabilecek lekelere karşı önleyici etkisi vardır. Bu yüzden cilt için portakal, mandalina ve kivi gibi bol miktarda C vitamini içeren meyveler tüketilmelidir. Bununla beraber C vitamini serumları kullanmak da cildinizi besleyecektir.

Ceviz, içerisinde doymamış yağ asitleri bulundurur. Bu özelliği ile cildin nem dengesini korur. Düzenli olarak tüketilen ceviz ciltteki pürüzleri giderilmedinde yardımcıdır. Yeşil çay genellikle metobolizmayı hızlandırıcı ve kilo vermeye yardımcı olarak bilinir. Fakat düzenli kullanımda akne oluşumunu engeller.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal