Zahterin Yararları Nelerdir?

Arap kültüründen Osmanlı’ya geçen zahter bir tür ottur. Çayı yapılan hatta yemeği pişirilen zahterin yararlarını sizin için derledik.

29.09.2019-12:19 - (Son Güncelleme: 29.09.2019-12:15)

Çay olarak tüketildiği gibi yemek olarak da pişirilen zahter birçok faydası ile uzmanların tavsiye ettiği bir bitki oluyor.

ZAHTERİN YARARLARI

Mevsim geçişlerinde çoğunlukla virüsler kuluçka aşamalarında harekete geçer. Bu da gribal enfeksiyonlara sebep olur. Bağışıklığın düşmesiyle de artan rahatsızlıkların önüne geçmek için uzmanlar doğal ilaçlar tavsiye eder. Zahter bu açıdan çok etkili bir otur. Özellikle baharat olarak elde edilen zahter de içeriğindeki başka yaralı bitkilerle birlikte vücudun direncini artırarak rahatsızlıklara karşı korur. Bağışıklığı temizlemede etkili olduğu kadar ağız içi sağlığında da çok yararı olan zahter, suyuyla ağızda yapılan gargarayla enfeksiyonlu hücrelerin sayısı düşürür. Kekik gibi kuvvetli bir antioksidan olan zahter, diş aralarında biriken hücreleri tükürükte toplayarak ağızdan atılmasını mümkün kılar. Mikroplara karşı kuvvetli bir silah olan zahter, öksürüğe karşıda çok etkili bir bitkidir. Kuru öksürüğü anında yok ederek boğazın tahribatını azaltır.  Boğazları sakinleştirerek rahat bir nefes almada destek olur.

Son Dakika Sağlık Haberleri İçin Sayfayı Aşağı Kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal