Z Kuşağı Kendini Yalnız ve Dışlanmış Hissediyor

Yapılan bir araştırma, Z kuşağının %47’sinin kendini yalnız hissettiğini ortaya koymuştur. 18 yaş üstü 20 bin kişiyle online olarak yapılan araştırmaya göre kişilerin %27’si ise diğer insanla tarafından anlaşılmadıklarını hissediyor. Araştırmaya ilişkin detaylar haberimizin içeriğinde…

09.07.2020-09:20 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-09:15) Z Kuşağı Kendini Yalnız ve Dışlanmış Hissediyor

Amerika’da özel bir sağlık şirketi tarafından yapılan araştırma Z kuşağında olan gençlerin, etraflarında şiddet, istismar, politik tartışmalar, ekonomik dengesizlikler, vergi gibi konu içeriklerinin olduğu haberlere çok fazla maruz kaldıkları için geleceğe dair çok fazla endişe duyduklarını ve diğer kuşaklara oranla stres seviyelerinin daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı.

YÜZDE 45’İ AKIL SAĞLIĞININ YERİNDE OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Araştırmaya katılan gençlerin yüzde 45’i kendisini ‘akıl sağlığı yerinde’ olarak tanımlamakta. Yüzde 91’i geçtiğimiz bir yıl içerisinde kendisinde oluşan strese veya akıl sağlığına bağlı en az bir kez fiziksel veya duygusal rahatsızlık hissettiğini belirtti. Ancak Z kuşağında yer alan kişiler, akıl sağlığı ile ilgili sorun yaşadıkları zaman diğer kuşaklara oranla çok daha fazla yardım talebinde bulunabilme rahatlığına sahip.

“SOSYAL MEDYA TEK BAŞINA ETKİLİ DEĞİL”

Araştırmanın sonuçlarına dair değerlendirmede bulunan Psikiyatrist Dr. Onur Okan Demirci, “Z kuşağının yalnızlaşmasında sosyal medya kullanımının tek başına etkisi yok. Yoğun sosyal medya kullananlar ile hiç kullanmayanlar arasında yalnızlaşma açısından belirgin bir fark olmadığı görülüyor. Ülkeler arasında yaşanan gerilimler, şiddet, politik tartışmalar teknoloji sayesinde geniş kitlelere hızlıca ulaşıyor. Z kuşağı bu durumdan en fazla etkilenen kuşak haline geliyor” ifadelerini kullandı.

EBEVEYNLERİN ÇOCUKLARIYLA BAĞ KURMASI GEREKİYOR

Z kuşağının yaşadığı gelecek endişesinin sürekli olarak depresyon ve kaygı halinde olduklarını ve bu durumla mücadele etmek zorunda olduklarına değinen Dr. Demirci, “Z kuşağının ebeveynleri yoğun bir çalışma temposuna sahip olduklarından çocukları ile yeterince bağ kuramıyor. Bağlanma ihtiyacı hisseden çocuk bu ihtiyacını sosyal medya ile giderme yoluna gidiyor. Sosyal medya bu nedenle Z kuşağında bir ‘bağlanabilirlik aracı’ haline geliyor” diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal