Yorgan Uykuyu Çok Etkiliyor! Derin Uykuda Kritik Noktalar

"Hafif bir uykum var. Derin ve dinlendiren bir uyku uyuyamıyorum." diyenlerdenseniz şayet bunun için de çözüm var. Araştırmalar uykunuzu derinleştirecek yöntemleri çözdü bile.

18.07.2019-15:21 - (Son Güncelleme: 18.07.2019-15:22) Yorgan Uykuyu Çok Etkiliyor! Derin Uykuda Kritik Noktalar

Derin bir uyku dinlendirir ve rahatlatır. Diken üstünde uyumak ise uyandığınızda bile yorgun hissettirir. Kaliteli bir uyku için ise yapacaklarınız oldukça basit.

DERİN BİR UYKU İÇİN YAPILACAKLAR

Uyku rutininiz en çok 8 saat olsun. Her gün aynı saatte uyuyup uyanmak bedeninizi eğitmenize destek olacaktır. Bunu düzenli olarak yaptığınız zaman, alarm kurmaya bile gerek duymayacaksınız çünkü bedeniniz bunu kendiliğinden yapacak.

Vücudunuzu uçak moduna almak için oda sıcaklığını ortalama 20 dereceye getirin. Ayrıca uyumadan önce sıcak bir duş yapmak da sinirlerinizi rahatlatıp uykuya dalma zamanınızı kısaltacaktır.

Uyumadan en az 1 saat önce çevrenizdeki tüm ekranlarla olan iletişiminizi koparın; buna televizyonunuz ve cep telefonunuz da dahil. Evet yatmadan önce son bir kez Instagram hikayelerini görmek istiyorsunuz ancak bu uyku sağlığınız için çok kötü! Teknolojiden ayrı, loş bir atmosfer uykuda salgılanan melatonin hormonunu harekete geçirecektir.

Kafein de alkol de uykunun en büyük hısım. İlişkinizi en az tutmak uyku sağlığınız bakımından iyi bir basamak olabilir.
Eğer yatağa girdikten 20 dakika sonra hala uyumayı başaramıyorsanız, anında dikkatinizi başka bir tarafa çekip loş bir ışıkta kitap okuyun.

Çalışmalar, kalın yorganların hafif olanlardan uykuyu daha çok tetiklediğini ortaya çıkardı. Stres zamanlarında ortaya çıkan kortizol hormonunu azaltan bir etkisi olan yorganların uykuda bu kadar kilit bir rol oynadığı düşünür müydünüz ? Haliyle uyku planınızda ayağınızı yorganına göre uzatmak yer almalı.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal