Yetişken Bir İnsan Ne Kadar Kırmızı Et Tüketmelidir?

Kurban Bayramı yaklaşırken aklımıza gelen sorulardan biri de kırmızı etin aldıracağı kilo ve yeme miktarımızdır. Peki, ne kadar kırmızı et yiyebiliriz? İşte, sorunun cevabı...

09.08.2019-14:59 - (Son Güncelleme: 09.08.2019-14:56) Yetişken Bir İnsan Ne Kadar Kırmızı Et Tüketmelidir?

Kırmızı et bir protein kaynağı olsa da onun da diğerleri gibi fazlası zarar. Ölçülü bir beslenme gerekli yararı sağlayacak ve size kilo aldırmayacaktır.

ÖLÇÜYE DİKKAT ETMEK GEREKİR

Kuvvetli bir hayvansal protein kaynağı olan kırmızı et barındırdığı mineral, vitamin ve besleyici nitelikleri ile insan bedeninin kesinlikle alması gereken en önemli gıdalardan biridir. Vücudun günlük şekilde gerek duyduğu hayvansal protein miktarının karşılanması için günlük diyetin %42-50 civarını, hayvansal proteinler meydana getirmektedir. Mesela kilosu 70 olan yetişkin bir insanın hayvansal protein ihtiyacı 30-35 g/gündür. Hayvansal protein ihtiyacının karşılanması için faydalanabileceğiniz en muhteşem gıda ise kesinlikle ki ettir. Fakat burada unutulmaması gereken önemli bir ayrıntı, her besinde olduğu gibi kırmızı ette de ölçüye dikkat edilmesi gerektiğidir. Çok miktarda yendiği zaman kilo aldırmaya uygun olan kırmızı et gibi hayvansal protein kaynakları dengeli ve sağlıklı işlemlerle yenmelidir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal