Uyurgezerlik Nedir? Uyurgezerliğin Sebebi Nedir?

Uyurgezerlik olarak ifade edilen ve uyku esnasında ortaya çıkan bu parasomni hakkındaki merak edilen soruları cevapladık.

13.09.2019-11:47 - (Son Güncelleme: 13.09.2019-11:39)

Uyurgezerlik nedir? Uyurgezerliğin sebebi nedir? Gelin soruların cevaplarına birlikte bakalım. İşte, uyurgezerliğin sebebi...

UYURGEZERLİK NEDİR?

Uyurgezerlik, uyku sırasında oluşan istenmeyen parasomni. Uyurgezerlik; derin, hızlı göz eylemlerinin olmadığı uyku esnasında meydana gelir. Uyurgezerlik, birkaç dakikadan bir saate dek çıkabilir. Uykuda gezerken hemen uyanan insanlar, şaşkın olur ve kafaları karışır. Uyurgezerlik sırasında bireyin ruhu ve aklı uyur fakat vücudu uyanık kalır. Uyanık kalan beden, uyurgezerlerin uyku esnasında yeme, çevrede gezinme ya da konuşma gibi hareketlerin yerine getirmesine imkan sağlar.

UYURGEZERLİĞİN NEDENİ

Uyku döngüsünün en derin aşaması olan N-REM aşaması, beynin uyanmakta en fazla zorlandığı evre. Uykunun bu aşamasında beyin, kendini yeniler ve lazım olan kimyasal ve hormonları dengeler. Uyurgezerliğin sebebi tam olarak anlaşılamasa da, çalışmacılar, çocukların beyni gelişim esnaında olduğundan uyurgezerliğe daha yatkın olduğunu ortaya çıkardı.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal