Uykuda Konuşmak Neden Olur, Uykuda Neden Konuşuruz?

Uykuda konuşmak çevremizde karşılaştığımız ya da bizim de yaşadığımız durumdur. Fazla uzun sürmeyen ancak yüksek sesle yapılan uykuda konuşma neden olur? Neden uykumuzda konuşuruz? Uykuda konuşma nedenleri neler? Uykuda konuşma nasıl geçer?

01.06.2019-13:56 - (Son Güncelleme: 26.07.2021-17:30)

Uyku bozukluğu hastalığı olarak bilinen uykuda konuşma, genelde 30 saniyeden fazla sürmez. Kısa süreli yaşanan bu durum esnasında etraftaki kişilerin uyanmasına neden olacak kadar yükses sesle olabilir. Peki uykuda konuşma neden olur? Neden uykuda konuşuruz?

UYKUDA NEDEN KONUŞURUZ?

Uykuda konuşma; genellikle yaşanan stresin, alt beyinde aşırı yığılmaların, yoğun geçen yorgun bir günün, sorunların ve bazı psikolojik rahatsızlıkların etkisiyle ortaya çıkabilmektedir. Uykuda konuşmak sık görülen bir durumdur. 3-7 yaş arası küçük çocukların yaklaşık yüzde 50'sinin ve yetişkinlerin yüzde 5'inin bu durumdan rahatsız olduğu tahmin edilmektedir.

UYKUDA KONUŞMANIN NEDENLERİ  

Uykuda konuşmanın nedenleri nelerdir? Uyku esnasında konuşmanın nedenlerini şu şekilde sıralamak mümkün:

-Depresyon,Stres

-Uyku terörü

-Uyumadan önce ağır yemekler yemek

-REM Uyku Davranışı Bozukluğu

-Yüksek ateş

-Çeşitli psikolojik hastalıklar

-Genetik

-Alkol kullanımı

-Uykusuzluk

UYKUDA KONUŞMA NASIL GEÇER?

Uykuda konuşma hastalığı tedavisi nedir? Uykuda konuşma nasıl geçer? Nefes egzersizlerinı sık sık yapın. Her gün düzenli şekilde nefes çalışmak sizi rahatlatıp uykuda konuşmanın geçmesine destek olabilir.

Düzenli spor yapın. Spor yapmak beyinde endorfin ve serotonin hormonlarının salgılanmasını sağlar. Kişi kendini rahat ve huzurlu hisseder, stresten uzaklaşır. Böylelikle uykuda konuşması önlenebilir.

Bitki çayı için: Papatya, anason, melisa gibi bitki çayları sinirleri rahatlatır, uyku bozukluklarını iyileştirip, uykuda konuşmayı önler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal