Ürolojik Kanserler Nelerdir? Ürolojik Kanser Belirtileri Nelerdir?

Üroloji kliniğinin baktığı kanser türleri nelerdir? Ürolojik kanserlerin belirtileri nelerdir? Gelin soruların cevaplarına birlikte bakalım.

17.12.2019-16:52 - (Son Güncelleme: 17.12.2019-16:50)

Ürolojik kanser türleri nelerdir? Üroloji kliniği hangi kanser türlerine bakar? Araştırılan bu soruların cevaplarını derledik.

ÜROLOJİK KANSERLER NELERDİR? ÜROLOJİK KANSER BELİRTİLERİ NELERDİR?

Üroonkoloji kapsamına giren ürolojik kanserler toplumda karşılaşma sıklığına göre sırasıyla; prostat kanseri, mesane kanseri, böbrek kanseri ve testis kanseridir. Penis kanseri, surrenal (böbreküstü bezi) kanseri, üst idrar yollarının üreter ve pelvis renalis) kanseri de ilk saydıklarımıza göre daha nadir görülen öteki ürolojik kanserlerdir. Bu organ kanserlerinin önemi özellikle erkeklerde en sık görülen kanserlerin önemli bir kısmını meydana getirmektedir. Klasik söylemle, ‘erken tanı hayat kurtarır’. Ürolojik kanserlerin meydana gelmesinde farklı sebepler tanımlanmış olsa da; sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam, sigara, şişmanlık, genetik yatkınlık ve farklı çevresel kanserojenlere maruz kalınması pek çoğu için ortak nedenler arasında sıralanmaktadır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal